Hoppa till innehåll

Glad jul!

24 december, 2010
tags: , , ,

Det blev en alldeles underbar julafton, speciellt med tanke på hur mitt humör har kastats fram och tillbaka under de senaste dagarna. Vi har varit hos (min) svärmor och firat tillsammans med dem, med ”musteri” och J, och med S&A. Musteri och svärmor hade fixat så underbar julgröt, kalkon och skinka. Jag har fått äta en massa hjortonglass och det var G-O-T-T! Jag blir tydligen ett glassmonster när jag är gravid, såsom jag var när jag väntade William också. Glass är min själs hälsokost!

Kölden biter oss i kinderna här i syd också. Jag såg på väderkartan över Finland att det skulle vara varmare i Utsjoki och Kittilä än i Österbotten, Åbo och Helsingfors. För att inte tala om inlandet, Joensuu. Det känns ganska knäppt! I Åbo blåser det dessutom en del, så det känns ännu kallare! Brrr. Jag brukar alltid säga att jag gillar vinter och köld, men nu räcker det faktiskt för min del också. Det skulle faktiskt få vara lite varmare. 🙂

Julen ska vara barnens högtid och det har det varit också. William var lite rädd för tomten, men efter en liten stund i mammas famn tog han mod till sig och hjälpte till och med till att dela ut klappar, sade att vi skulle sjunga ”Blinka lilla stjärna” för tomten. Sen var han överlycklig när han fick ett par paket:

Mamma! Jag haaaar varit snäll, jag har varit snäll! …vilket fick mig att fundera på om jag råkat säga för många gånger att dumma barn blir utan klappar. 😛 Åh vad han har lekt, åh vad han har haft roligt och det gläder mig storligen! Jag har fått sitta och sticka, utan att tänka på ifall jag måste packa upp en flyttlåda. Underbart! Tack för en härlig kväll, alla som var med. ♥ Och sen fick jag ju prata i telefon med dom där hemma, så nu är allt faktiskt förträffligt!

En början på en spännande resa 🙂

Nu får jag sitta och blogga i lugn och ro, jag äter bröd, lyssnar på julmusik och tog en öl. Såklart, en alkoholfri. 😀 En riktigt underbar fortsättning på helgen tillönskar jag dig som läser. Tack för att du tittar in!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  25 december, 2010 05:15

  Blev tårögd då jag läste din blogg i morse.Tack för att du finns och skriver så bra om en sån enkel sak att se lyckan i att sitta och sticka.
  God fortsättning på helgen.

  • 26 december, 2010 10:40

   Tack Barbro för dina återkommande, ärliga kommentarer. 😀 Ofta ligger stillheten och harmonin i något enkelt.

 2. 25 december, 2010 06:56

  Önskar dig en skön fortsättning på julen! Kram!

 3. netaskrypin permalink
  25 december, 2010 02:05

  Skönt att du fick en fin början på julhelgen och bättre kan det bara bli… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: