Hoppa till innehåll

Julfest!

21 december, 2010
tags: , ,

Idag har vi haft julfest med skolan. Egentligen har vi ingen officiell julfelst, utan vi samlades med klassen och hade genomgång av vår kommande arbetspraktik, som infaller direkt i januari. Sen hade vi lite festligheter med lite enkelt program och mat.

 

 

 

 

 

Goda nyheter: Jag har fått klartecken av min specialläkare att jag kan fortsätta med skolan och praktiken! Igår var jag på nytt ultraljud. Bu&Bä mår bra, Bä följer kurvorna och veckorna och väger 660 gram, medan Bä har stuckit iväg och är en vecka på förhand med sina 880 gram. Fast än så länge är det ingen fara, jag har inte onda sammandragningar och fungerar vanligt, de är inte på väg ut! Jag är SÅ tacksam över att allt har gått såhär bra hittills! Jag känner mig priviligerad när jag läser om tvillinggraviditet – att få bära två är en lycka och jag längtar efter de små liven redan. ❤ Jag hoppas, önskar och ber att inget händer, man har ju läst en hel del om riskerna och de ska man vara medveten om. Vänta det värsta, men önska det bästa. 😀 Fast helt ärligt kan jag inte tänka mig att förlora en av dem. Eller båda. Det vore hemskt. Fast de inte ”finns” ännu, har de ju växt till en så stor del av mig och mitt hjärta. Av oss, av familjen.

Det är klart det trycker på lite här och där, jag får ont av att sitta eller stå för länge eller bära en tung ryggsäck. Nån gång i runt vecka 28 blir jag sjukskriven ändå, det vet jag och det kommer säkert att behövas.

Idag är det vintersolstånd. Dagen och natten är lika långa, fast det inte känns så. Idag eller ikväll ska det bli månförmörkelse, men det ser vi knappast pga det mulna vädret och snöfallet här i sydväst. Synd.

Tre dagar till julafton. Hjälp, vart har tiden tagit vägen? Det här är kanske den sista skoldagen för mig innan tvillingarna kommer…? Jag menar, vi har praktik hela januari och efter det kanske jag inte kan fortsätta. Det känns ledsamt, väldigt ledsamt. Jag tycker det har varit så givande, man vill ju inte sluta nu! När det dessutom går så bra.

Idag åt vi pepparkakor, broilerpaj och choklad i skolan. Glögg, kaffe och te fick vi också och hade ett par lekar. I den ena skulle vi tejpa lappar på varandras ryggar och skriva positiva adjektiv om varandra. Det var svårt, men skoj. Jag kommer att sakna skolan, där vi är mitt ibland våra flyttkartonger och allt. Sakna kompisarna under praktiken. Men allt har sin tid och var sak har sin plats, som Alfons pappa säger.

Nu måste jag stanna en stund till i skolan så jag får äta deras risgrynsgröt och soppa, fast jag egentligen inte alls är hungrig! 😛

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Sofie permalink
    23 december, 2010 12:58

    Fast vintersolstånd innebär ju inte att dagen och natten är lika långa (det gör däremot vårdagjämning och höstdagjämning) utan att vår del av jorden lutar som längst bort från solen, och att dagen är som kortast, natten som längst. Men det visst du ju nog säkert redan.

    • 23 december, 2010 07:39

      Helt ärligt – jag har inte orkat kolla upp det där, fast det är sånt jag brukar kunna och veta. Du har alldeles rätt. Jag har tankarna på annat håll, märker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: