Hoppa till innehåll

Packa, städa, fixa

19 december, 2010
tags: ,

Nope, det blir inga bilder än. Jag hittar inte kamerans överföringssladd. Ni får ge er till tåls ett tag till. 😉

Idag har vi fått in mer grejer, nästan allt i lägenheten. William är hemma och saker och ting börjar ana sin form. Madrasserna är flyttade från golvet, nu har vi en säng igen. Skööönt. De gled runt lite på det hala golvet. Det är tystare och mörkare här om nätterna. Visserligen ligger ett området inbäddat i ett svagt orange ljus, precis som inne i stan, men man hör inga brandbilar, inga festade ungdomar på väg hem, inget slammer i trappuppgången när folk kommer och går sent.

Det märks att folk är lite mer seriösa om bryr sig om sina lägenheter när de äger dem. Jag hoppas att bostadsrättsföreningen (eller vad det kallas här) ska gå med på att vi låter tvillingvagnen stå under spiraltrappan, för vagnen kommer inte att rymmas i hissen. Det verkar lugnt i huset, men man vet ju aldrig. Måste fråga senare. Just nu står vagnen i affären. Just in case. Vi hämtar den senare.

William verkar förstå att vi ska bo här. ”Mamma, det här är vårt nya hem”, proklamerar han och bryr sig inte om att det är för lite lampor så länge han ser något. Vi har ju våra lampor utspridda över två lägenheter just nu: i den gamla är det lite saker kvar, bland annat mikro, dammsugare och lampor. Flyttstädningen hägrar snart. Horror. Städa där lockar inte alls. Jag hade redan lite ångest över allt som ska fixas i den här lägenheten inatt. Låg och tänkte på det när jag skulle sova: duschdraperi, tvillingarnas sängar, skötbord (hur får vi plats med allt i toa, var ska jag ha mina lakan och handdukar? Fler skåp?), saker till W:s rum, matta till vardagsrummet, en till bokhylla, datorbord, stol, fåtölj… Hjälp, vi kommer att behöva köpa hela IKEA. 😀

Jag vill att allt ska fixa sig nu, på en gång! Ett par bårder saknas till väggarna och vi borde fixa det innan för mycket saker kommer upp. Vissa saker är det skönt att jag redan fått ordning på, andra kan vi inte fixa än, för det fattas ett par skåp eller plats där de gamla sakerna var. Alltså: vissa byråer och skåp måste vi byta ut.

Det ska borras, radas upp, packas upp, helst i nån vettig ordning så man inte behöver ändra saker senare. Jag skulle vilja klara av att göra allt själv, men det går inte. Vi har två skoldagar kvar. Och jag har inga julklappar till sonen. Jag vill vara i skolan så länge det går. Imorron har jag dessutom nytt ultraljud. Lite spännande. Hoppas allt är bra med Bu&Bä. De sparkar i alla fall ganska kraftigt, båda två, ibland samtidigt. Blev ombedd av rådgivningen att skaffa ett stödbälte, det vore säkert på sin plats redan.

Saker som irriterar mig: Varför tar man med sig knäppen till en gardinstång när man flyttar? Metallskenorna i taket är kvar, men inte ett enda knäppe?! Helknäppt, om du frågar mig.

Dagens undran: GÖRS inte blombord längre? Har inga lägenheter blombord invid fönstren om man inte fixar det själv?

Det har varit en lite knäpp 35-årsdag. William sa: ”Mamma, du är femti-trii år”. Rätt siffror, fel ordning! Han svänger om ibland. ^_^ Jag svarade: Nå inte ännu väl! Sambon och jag har femårsjubileum idag också, fast vi egentligen varit tillsammans längre. 🙂

Ja just det, det var ju fjärde advent också. Vi har julpynt, men inga upphängda. De kanske räknas ändå? 🙂

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. 20 december, 2010 06:07

  Saker som irriterar dig: Jag vet inte, men efter att ha köpt och sedan haft kvar i en annan lägenhet så har vi en del extra har jag för mig. Vill ni ha?

  Dagens undran: Det verkar inte så. Det är ju inte så bra för blommorna heller att stå ovanför ett batteri.

  (Vi har ju också ett babyskydd om ni är intresserade. Inte med Isofix, men med bas så man slipper hålla på med bilbältet varje gång.)

  • 20 december, 2010 10:55

   Ja, vi vill gärna ha, men det är ju inte så att de är dyra. 🙂 Jag hamnar att skaffa ett stort gäng. Har inte tänkt på att man skulle behöva köpa dem, innan du och en annan sade det. Kanske det är olika på ifall folk lämnar eller inte ibland. Förr har jag dessutom haft gardinstänger, inte skenor, i mina lägenheter, förutom den förra.

   Jag skulle vilja ha blombord för att ställa andra saker än blommor på. I alla fall i nåt rum. Måste fixa själv. Tycker också att sånt borde höra till.. eller iaf, det vore praktiskt om det gjorde det! Det känns som om det är hundra detaljer att fixa med och jag vill ha allt nu, på en gång. 😀

   Det vore ju bra, måste kolla så det får plats en till bredvid bara. Hur man nu sen kollar det?

 2. SivÖ permalink
  20 december, 2010 07:52

  Jag har nog alltid tagit med mig gardinknäppena då jag flyttat – det är ju mina knäppen, jag köpte dem då jag flyttade hemifrån…

  • 20 december, 2010 10:55

   Se där. Jag har kanske haft tur i förra lägenheten då. Fast det var en hyresrätt.

 3. 21 december, 2010 09:06

  När jag flyttade in fanns en hel del gardinknäppen, men i höstens tillfälliga bostad fattades de och skenorna var olika än våra (det finns u- och i av dem) och jag tycker också att de gott kunde lämnas kvar alltid. Själv köpte jag och lämnade kvar – alltid gläder det någon. Nej, blombord ser man sällan i nyare lägenheter. Lycka till med flytten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: