Hoppa till innehåll

Bad, sockor och våfflor

14 december, 2010

Hurra, jag har äntligen hittat min sladd till PSPn! Den var länge borta. Eller tja, borta är väl inte ordet, när den hela tiden satt i kontakten. Jag hade glömt det och sladden var lite gömd. Nu skulle det gälla att hitta lite tid att spela.

Ikväll har vi badat för sista gången i den här lägenheten, William och jag. Jag tog ett välbehövligt fotbad och sonen stänkte på med sina leksaker. När han var riktigt liten var han som en turbomotor så fort han såg vatten, armarna gick i ett, i ett! Sen blev han lite rädd för att få vatten i ögonen. Nu går det bättre igen, han badar gärna och glatt. Han kommer till och med frivilligt upp ur badet efter ett tag! 😀

Jag har försökt skapa lite julstämning åt mig själv också, genom att lyssna på lite julsånger. Och packa. Fast packandet bidrar inte till nån stämning utan tvärtom. Snart går flyttlasset mot nya äventyr i en annan del av Åbo. Ikväll hade jag tänkt sitta lite längre och sticka tillsammans med folk online på Stickcafé via FB, men det blev inte så lång tid trots allt. Kvällarna går så snabbt nu!

Det finns ändå små projekt jag har på gång lite här och där i lägenheten. 🙂

Medan jag tömde i skafferiet, hittade jag en sylt, vars bäst-före-datum är på julafton i år. Vilken perfekt ursäkt att göra våfflor! Med riktig grädde till såklart. En kompis sa en gång till mig, helt på allvar: Va lyxigt, du får äta för tre! Hmm.. jag håller inte med. Det här med att ”äta för tre” är sannerligen inte lätt. Man ska äta rätt och riktigt och inte för mycket salt eller sött eller lax eller ostar eller nåt gott. Egentligen. I början av graviditeten mådde jag jätteilla. Sen blev det ganska bra. Nu är jag hungrig hela tiden och vill ha en massa sötsaker eller glass. Jag blir inte heller mätt och nöjd, utan bara full i magen och mer sugen på nåt. Jobbigt! Fast jag minns att det var lika när jag var gravid med W. Helst skulle jag äta ett par, tre gånger om dan och så var det bra med det.

Förresten måste jag passa på att dela med mig av det här våffelreceptet, det blir riktigt luftigt och gott!  Jag hade hoppats på att William skulle bli lite mer glad i maten, eftersom han är så ivrig att mäta, titta och vispa och laga tillsammans med någon. Men icke. Han räknar glatt hur många mått eller ägg vi tar, han vill röra runt, men helst inte äta så mycket.

Våfflor med ägg i smeten

 2 ägg
100 g smält margarin
4,5 dl mjöl
4 dl mjölk
2 msk socker
2 tsk bakpulver

 Blanda först bakpulver och mjöl. Vispa sedan samman allt och låt stå cirka 30 minuter innan gräddning.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. annepauline permalink
  15 december, 2010 08:19

  Oj, nu blev jag akut sugen på våfflor! Var har jag mitt våffeljärn? Jag har inte gjort våfflor på flera år, tror jag. Så fiffigt med bakpulver i smeten, det måste jag pröva!

  • 16 december, 2010 10:36

   Jag har fått mersmak för våfflor och testa ett par recept. Egentligen borde man ju satsa på riktiga frasvåfflor, men jag har aldrig alla ingredienser hemma. Bakpulver får våfflorna att resa sig fint. 😀

 2. 16 december, 2010 09:56

  Mums våfflor.
  Ja du, hur går man vidare och hur orkar man igen. Alvin är en stor livlina. När Lova dog så första veckorna tänkte man att skit samma med mig o mitt liv, man hade lust att typ blås bort skallen av sig med en bössa. Men Alvin var livlinan som höll oss uppe.
  Och sedan sakta kom längtan att ge honom främst ett syskon, våga chansa, satsa igen.
  Just idag vill jag inte dö längre men då, när man var i den första fasen, chock o bearbetarfasen, då tyckte man vissa dagar kunde kvitta. Mycket har jag ju inte bloggat om då jag tror det skulle bli för magstarkt men jag har låtit folket få en inblick i vårt liv med sorgen. 🙂

  Kram

  • 16 december, 2010 10:29

   Man kan inte skriva om exakt allt, jag förstår dig. Det behövs inte heller alltid, inläggen är så laddade. Du är en stark person, sköt om dig och de dina. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: