Hoppa till innehåll

Lillajul och madrasser

26 november, 2010

Vilken vinternatt det fortfarande var i morse, när jag stövlade iväg till torget. Fick skjuts med svärfar till bussen och slapp tänka på de nitiska busschaufförerna som startar för tidigt. Månen svepte sitt bleka sken över stan, som nyss hade vaknat.

Det är en sån lättnad att ett av våra stora prov är förbi! Jag har funderat så mycket på det, eftersom vi inte haft tent med just den läraren förut. Nu vågar jag kanske till och med hoppas på en trea i provet. Yay! Vi hade 16 instuderingsfrågor, varav 4 skulle besvaras i tenten. Note to self: Det lönar sig att sitta och skriva ner saker för hand – man minns dem så otroligt mycket lättare. Ikväll får jag koppla av – jag ska sticka, wohoo! 😀

NU är det vinter på riktigt! NU är det helg! Eller snart är det helg. Jag har lovat W att jag ska sätta upp vår lilla bordsgran idag och kanske nån ljusstake? Sen kommer väl ”klappabocken” och hälsar på, fast jag har inte riktigt tänkt på hur det ska fungera i höghus. Han kan ju inte öppna dörren och kasta in klappar, som vi alltid gjorde hemma på landet. Hmm. Jag hittar på nåt.

Dagens enda blä: Jag ville äta leverkalops i skolan, men det får man inte när man är gravid, det är för mycket A-vitamin i lever. Fast det är såklart ett pytteproblem. 😀

Förresten, de som läst mina statusar på FB, minns kanske att jag oroade mig över hur det gick att tvätta en resårmadrass som råkat ut för ett par nattliga olyckor? Det gick jättebra! Superlonet var tunt och torkade bra när jag hängde upp det. Fast lika snygg som förr är inte madrassen, den korvar sig lite grann, för superlonet töjer, men går hur bra som helst att sova på! (Det är en Sultan Drömma-madrass från Ikea, om nån undrar hur en sån ser ut inuti! ^_^ På bilden är den ännu öppen och två lager madrass är i tvätten).

Idag passar jag också på att gratulera Pippi Långstrump på 65-årsdagen. Heja Pippi! Vi morötter måsta rycka upp oss, annars gör någon annan det! 😀 

Tack Astrid Lindgren för allt du skrev, dina sagor kommer alltid att leva kvar.
Google hade en fin startbild förresten. ^_^

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: