Hoppa till innehåll

Ingen sysselsättningsbrist

25 november, 2010

Det är svårt att hinna med allt på en gång. Just nu känner jag det som att jag gör flera saker samtidigt – eller försöker i alla fall. Runt mig springer sonen, med ett stort rör fyllt av leksaker:

”Titta, mamma, så mycket mat!”
”- Ja, oj, va fint”, svarar jag utan att se efter ordentligt (kan man låta mer ointresserad? Det var ju precis såhär jag inte ville bli. ;))  medan jag fortsätter på mitt skolarbete, vilket inte är det lättaste. Det är otroligt svårt att skriva fem, sex sidor på finska om vatten och olika filtreringsmetoder, ultrarent vatten och instrumenttvättmaskiner, när en liten en ständigt påkallar ens uppmärksamhet eller kokar soppa på väldigt högljudda legobitar. Jag sitter i köket och läser samma meningar om och om igen. Tragglar ord.

Som såna här meningar till exempel: ”Laitehankintavaiheessa tulee sopia kirjallisesti vedenpuhdistuslaitteiden käyttöönottovaiheessa otettavista vesinäytteistä.”

Dumma mamma! Mamma får fara till fängelse” hör jag nånstans mellan mina stapplande rader text jag plitar ner. Jag vet att William blir sur när jag inte lyssnar. Såklart! Det skulle jag också bli! Nästa mening är: ”Mamma, du är ganska söt… jag ska tvätta kudden. Mamma du är gullaaa”.

Han sätter sig ner intill mig och bläddrar i min lärobok, han läser meningarna tillsammans med mig, härmar de svåra finska orden. Mamma, JAG KAN, utbrister han glatt och fortsätter räkna upp alla siffror han ser på sidorna! Det är svårt det här med att räcka till på alla håll och kanter, fast man vill.

Titta mamma, det blev en stad!

Idag märkte jag förresten nåt lustigt. William pratar egentligen redan tre språk: Min dialekt från Österbotten, högsvenska och finska. Han byter dialekt på svenska, ifall nån pratar med högsvensk eller nyländsk dialekt, som de gör på dagis! Jag hade en tjej här idag från Åbo Underrättelser och hon intervjuade mig om bloggen. Med henne pratade W en annan dialekt! Plus att han pratar finska med sin pappa. Coolt.

På tal om barn, det var ultraljudsundersökning idag. Det var nervöst, spännande. Allt ser bra ut, tack och lov, och A är lite större än B, men inte är ändå helt normalt. Pim & Pom, Bu & Bä, de växer lite olika, verkar må bra och de är ”symmetriska”. Inte sinsemellan alltså, utan med tanke på armar, ben, hjärna, hjärtkamrar och sånt som syns. Det är otroligt hur mycket man kan se i ultraljud! 😀 Bebisarna kan svälja fostervatten (ser man i och med att man redan ser deras urinblåsa och magsäck= det funkar som det ska) och har fingrar och tår samt en ryggrad som ser ut som ett vackert pärlband.

Nu måste jag fortsätta med skolarbetet. Det sägs att man ska varva ner med saker man tycker om, när hjärnan blir för full med information. Jag vet vad jag tycker om att koppla av/bort med;

Bloggen, musik, Smallville och att sticka såna här underbart söta saker!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 26 november, 2010 04:17

  Härligt att allt såg bra ut på ultrat. Ha en skön lillajul ❤

  • 26 november, 2010 08:50

   Ja, det var verkligen skönt att se. Och spännande. De har växt så mycket. Nu väger en av dem lika mycket som ett smörpaket. Så små, men ändå såg man alla små detaljar. Coolt.
   Tack detsamma! ^_^

 2. Mama5 permalink
  29 november, 2010 10:06

  Wau ja upeeta!!! Siis kaikesta mitä sinulla on nyt meneillään. Ihailtavaa tuo sinun rauhallisuus. Voisin ottaa siitä hieman itselleni 🙂 Pääsetkö nyt kutomaan vaaleanpunaisia vai vaaleansinisiä sukkia? tai jopa molempia???

  Onnea gaalaan! Paras voittakoon ja siitä ei ole epäilystäkään kuka se on! Hyvä Bitte!!!
  Jaksamista arkeen ja pysy aina yhtä positiivisena kuin tähänkin asti 🙂 🙂

  • 30 november, 2010 06:34

   Det händer massor av saker – på en gång såklart. En olycka – och en lycka – kommer sällan ensam. 😉 Jag försöker ta vara på alla de dagar då jag orkar vara glad (ingen orkar det hela tiden, men ganska lugnt tar jag det). Tusen tack för dina fina ord, dem tar jag till mig. 😀
   Det med könet/könen avslöjar jag ännu, det kommer sen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: