Hoppa till innehåll

Hemmafredag

12 november, 2010

De senaste dagarna har många av mina tankar kretsat runt lägenheter och boende. Nu släpper jag/vi det för ett litet tag, men vi vet ju att vi måste flytta. Helst skulle vi bygga hus, men det är inget man gör i en handvändning och det kräver både pengar, tid, plats och planering – på ett annat vis än vi har råd och tid med.

Jag har haft ”etäpäivä” idag. Distansarbete, fast just den här dagen hade vi inte så extra mycket jobb från skolan att göra. Det betyder paus från datorer, långa skrivelser och desinfektionsmedel. Mera sova, hinna klä sig och sminka sig och välja kläder utan att det är mörkt i sovrummet (för att är den som alltid går upp först) och mysig senlunch på stan – alldeles solo. När jag kollade på bilden jag tog idag (av mig själv i hallen), tänkte jag:

”Jag undrar hur länge det är tills jag får göra såna här saker själv igen, efter att tvillingarna föds? Jag njuter – idag!” Sen tänkte jag också på att vi kanske inte bor just här så länge till. Jag kommer att sakna innerstadens liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen hämtade jag glada sonen, som lekte i en vattenpöl. All snö som föll har töat bort och ungarna på dagis älskar såklart att leka i vattnet. När jag hämtade William sa han att han gjorde en kaka med saftsoppa till mig. Han vet att jag älskar saftsoppa (alltså soppa, typ blåbärs- eller nypon-). På hemvägen gick vi förbi Lankabaari, som snart ska flytta. William blev kär i en liten stickad, fulsnygg figur som låg där på soffan.

Mamma, jag vill ha den här, vi ska köp den här, sa han hulkande. Jag förklarade stilla att den inte är till salu, men att jag kan göra en egen till honom. Då grät han fortfarande och radade upp alla figurer på soffan och sa att de måste bli kvar. Lilla killen. ♥

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Idag har vi smygstartat Farsdagsfirandet (eller skrivs det Fars dag?). Sambon fick ett efterlängtat videospel och ett jättemysigt kort av William samt ett avtryck av hans fot. Dagis har så bra idéer! Fast ja, videospelet var ju inte dagis’ idé. 😉

 

Själv köpte jag en ny ljusslinga att ha i min glasskål på tv-bordet. Men blä, besvikelse. Vissa av ljusen var ”brända”. Nåt har hänt med metalltråden runt hjärtanen, fast de bara legat inne i förpackningen, metallen har reagerat med nåt, men vad?Transformatorn? Jag vågade inte tända dem. Måste fråga om jag får byta dem. Visserligen kostade de bara 13 euro, men nåt ska väl det vara värt?

 

Dagens tanke satte jag ner i egna bilder och ord såhär:

 

 

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. Majapii permalink
  12 november, 2010 10:08

  Tack för att du finns och delar med dig av dina tankar, känslor och mycket, mycket mer.

  • 13 november, 2010 08:03

   Tack härliga Majapii för din kommentar! Tack för att Du kommenterar.

 2. 13 november, 2010 06:34

  Får nästan lust att printa ut ”Dagens tanke”. Precis sådär är det!
  Hoppas allting löser sig för er med boende och annan planering, på nåt konstigt vis brukar det ju ändå göra det!

  • 13 november, 2010 08:02

   Det får du gärna göra! Jag blir glad om mina skapelser kommer till nån annan nytt än här på bloggen. 🙂 Ja, det ordnar sig säkert senare, fast just nu önskar jag att allt skulle hända på en gång.

Trackbacks

 1. Sång och snö |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: