Hoppa till innehåll

Oväntat höstlov

14 oktober, 2010

Efter dagens intensivstudie om prioner i skolan fick vi gå hem tidigare. Det var en överraskning. Eftersom vi fortfarande är i början av den riktiga skolgången, är det en massa personliga planer och samtal som tar rum, så då blir det lite extra lov. Fredagen = ledig = sovmorgon! Det blev lite höstlov i alla fall, fast det inte var inplanerat. ^_^

Idag har jag känt mig lite smått lycksalig och mysig. Sådär som jag läser i vissa mammabloggar: ”Idag ska jag lägga mig och mysa med magen!” Jag fick vila och prata i telefon, printa nya stick- och virkmönster och blogga. Njuter av att vara gravid och må bra.  Vilken lyx! Ute blåste det upp till storm och ikväll faller snöflingorna tätt även över Åbo. Jag såg balkongfönstren bågna, men tänkte hur bra jag har det, som får sitta inne och mysa. Farmor ville vara med barnbarnet idag, så vi fick dessutom en fri kväll! 😀 Förutom att jag hade en massa tics, var det bra.

Jag passade på att göra färdigt min svarta halskrage. Den är stickad i Drops Ice-garn och man kan ha den två eller tre varv runt sig. ^^

Nu väntar ett nytt, spännande projekt med ett helt nytt, tyskt, flerfärgat garn. Kolla min andra blogg får du se. 😉

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. annepauline permalink
  15 oktober, 2010 06:35

  Det verkar vara en väldigt spännande utbildning du går. Finns liknande utbildning i Sverige, tror du? – Här har det blåst något så förskräckligt också, jag hade medvind när jag cyklade igår och jag behövde nästan inte trampa alls, jag bara rullade på!

  • 15 oktober, 2010 06:42

   Det är det! Och en av de få som ger en yrkesexamen efter ”bara” ett år i Finland. Jag vet inte vad instrumentskötare heter i Sverige, men det är inte samma ord. Fast samma uppgifter behövs ju där, så det finns alldeles säkert. Det är ett lite ”doldis”-yrke, ett som man inte tänker på att det finns.

 2. 15 oktober, 2010 09:21

  Vilken underbar halskrage! Vill också ha! 🙂
  Vad skönt att du kan mysa med magen! Det är väl fördelen med att ettan är äldre och går på dagis, man har mera tid med magen! 🙂 Fast med tvåan tog jag mig alltid tid på kvällen innan jag somnade, då hade vi vår lilla chitchat. Jag hade faktiskt lite dåligt samvete då, över att jag inte uppmärksammade magen lika mycket som med ettan. (Herregud, jag hann ju inte, var lite bara busy med ettan!) Dumt kanske, men det var nu bara så… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: