Hoppa till innehåll

Trött

13 oktober, 2010

Idag delades vår grupp i skolan. De som inte kom vidare får fortsätta veckan ut med planering av sina fortsatta studier/sitt liv och vad de ska göra, men de var i en helt annan byggnad/skola än vi.

De som blev valda till fortsättningen av utbildningen fortsatte med mikrobiologi och aseptik. Jag har huvudet fullt med peptidbindingar,  enzymer, staphylococcus aureus och desinficeringsämnen. Och finska uttryck. Fast det är tur att jag inte menar bokstavligt, det skulle bli en salig blandning i skallen!

Idag höll jag på att somna inför körövningen. Jag märkte också att det var jobbigt att gå fyra trappor upp (trasig hiss), vilket jag ändå brukar klara. Hjärtklappning. Fast jag vet att det delvis beror på för lite sömn.

På övningen sjöng vi några sånger som vi ska ha till radiogudstjänsten i Metodistkyrkan nästa månad. Jag började gråta, för allt handlade bara om döden i alla sånger; ”A time be born and a time to die, a time to weep, a time to laugh”. Eller ja, inte alla, men tre av sångerna. Det blev så konkret och sångerna är så vackra. Dessutom är min röst inte helt bra eller lämpad för att sjunga riktigt än (heees!), så jag ibland nynnande jag bara med på de högsta ställena.

Hemma la jag sonen, som tokstrejkar varje kväll. ”Jag vill int sova!!! Ein bok till. Mang bok till” och det blir brottning i sängkammaren en timme varje gång. Trist. Klockan är halv elva innan han sover — och ja, det var pretty much den kvällen det. Nu ska jag slagga. SNARK!

Här får ni en fin bakteriebild. 😛

Det är en Gram-positiv bakterie, en prokaryot. En variant av den kan orsaka MRSA, Metillinresistent stafylococcus aureus.

 

Visste du:
att ordet ”sjukhusbakterie” är en felaktig benämning på MRSA, MRSE och VRE? Alla mikrober som orsakar sjukdomar och infektioner på sjukhus är faktiskt sjukhusbakterier.

PS. Jag försöker lära alla på skolan att kalla mig Bitte istället för ”Pritt” eller ”Pritt-Mari-eh”. Det känns enklare så. DS.

Annons
6 kommentarer leave one →
 1. 14 oktober, 2010 03:35

  Den där bakterien ser riktigt god ut 🙂 Hm, blir du kallad ”Pitte” då i stället?

  • 14 oktober, 2010 06:42

   Ja, det ser lustigt ut med färgningen, men den fungerar ju utmärkt, man ser bra. Såvida man inte är färgblind.

   Tydligen inte. De kan faktiskt säga B när det är ett kortare ord.

 2. annepauline permalink
  14 oktober, 2010 07:01

  Bakterierna ser ut som en klase vindruvor, men lika vänligt sinnade som vindruvor lär de inte vara! – Jag tänkte som Yvonne: Du blir väl kallad Pitte då? Hehee, lite originellt i och för sig. Kanske.

  • 14 oktober, 2010 06:44

   Du har ju naturbegåvning, staphylo betyder nämligen att kockerna har ett tillväxtsätt som liknar en vindruvsklase. 🙂

   De lyckades säga B, när det är ett kortare ord, men säkert blir det fel ibland och det får jag väl leva med.

 3. scriptrix permalink
  14 oktober, 2010 07:35

  Jag, för min del, har nog för länge sedan vant mig vid att kallas ”Parppru” av finnar! Jag säger det till och med själv ibland när jag presenterar mig för någon som jag aldrig tidigare träffat! 😀

  • 14 oktober, 2010 06:46

   Haha, jag fick uttala det där för mig själv ett par gånger innan jag förstod. Det är lustigt hur man vänjer sig vid sånt och tar det till sig. Fast det var värre med finskan och allt som berör det för min del, efter att jag varit åtta år i Sverige. Jag blev bortskämd med svenskan och mitt namn är naturligt i Sverige, medan jag är konstig här. Eller nja, ovanlig kanske. Fast nu har jag varit här tre år igen, så man vänjer sig tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: