Hoppa till innehåll

Tenter och graviditet

7 oktober, 2010

Det råder bråda tider. Jag hinner inte ens öppna datorn på kvällarna ifall vi inte har nåt skolarbete. Fast det är skönt också, så länge man kan sova om nätterna. Den senaste tiden har sömnen varit av varierande längd och kvalité – det måste bero på graviditeten, plus att man har mycket i huvudet. Jag vet att jag tjatar om sömnen, men det är så grundläggande att den påverkar allt.

Igår hade vi två tenter, som kom ganska hastigt på; mikrobiologi och aseptik. Att skolgången på finska är knepigt, men verkligen givande och lärorikt – en riktig språkdusch! Man märker inte varje dag vad man lär sig, men när jag ser bakåt tre veckor märker jag att en hel del nya ord har fastnat och andra har jag blivit säker på. Jag har antagligen lärt mig mycket mer än jag vet om.

Igår läste jag upp för sambon vad jag hade skrivit i en inlämningsuppgift och jag hade förvånasvärt få fel. Det är en otrolig ego-boost när man märker att man kan, att man förstått och att det går bra! Efter gårdagens tenter var en stor del av klassen i uppläsningstillstånd, men jag var glad och nöjd. Jag är väl för självsäker, men jag hade läst på också innan.

Idag berättade jag för en annan av våra lärare på skolan, om graviditeten. Hon var genomtrevlig och sa direkt att graviditet inte får vara ett hinder för att fortsätta studera, när det handlar om en arbetsmarknadspolitisk utbildning. Att inte låta mig fortsätta pga graviditet vore diskriminerande och lagbrott. SKÖNT att få höra! Jag sade dock att jag inte vet hur länge jag orkar fortsätta och att det kan komma sjukskrivning med tvillingar, men jag sade inte upp min plats. Hon påpekade att jag gjort bra ifrån mig – vilket också befriande att höra. Jag är den enda i gruppen med svenska som modersmål.

Vilken superkänsla av oövervinnlighet kan får såna här dagar! Jag njuter av stunden och tänker inte så mycket på nåt som är tråkigt! 😀

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: