Hoppa till innehåll

Huvudet fullt

5 oktober, 2010
Jag förstår de som har det svårt att pussla ihop sin vardag med jobb eller studier, när man har småbarn. Hur får man ihop alltsammans? Hur hinner man handla, plugga, vara med barnen, läsa, leka och göra mat?  Igår kom jag hem från plugget med en huvudvärk som heter duga. Tur att man får ta Panadol i alla fall, fast man är gravid (det hjälpte faktiskt). William ville ju såklart inte att jag skulle lägga mig ner och vila, utan smällde och slog i dörrar eller försökte slå på mig. Det är klart det är tråkigt när mamma inte vill leka eller orkar vara med.
Igår och idag är det teori för hela slanten som gäller. Jag tycker de kunde ha börjat med det redan förra vecka, istället för att man ska sitta och fylla i samma slags utvärderingsblanketter om sig själv hela tiden, om svagheter och styrkor – för stora delar av det där vet man redan. Det är först när man får studera på riktigt som man märker hur det är, vad som krävs av en själv i tid och prestation.
Igår började vi med mikrobiologi och på onsdag har vi tent. Det är snabba ryck! Här läses det om bakteriestruktur, olika sjukdomar och hur de kan förhindras. Sedan fortsatte vi med tre timmar aseptik, läran om hur man förhindrar mikrobers uppkomst och spridning. Efteråt hade jag huvudet fullt av en massa nya termer. Det svåraste är egentligen att känna igen nya ord. Är det ett ord jag inte kan på finska eller är det ett nytt ord för alla? Samtidigt är det väldigt intressant.
Sov dåligt inatt igen. Jag kunde inte hålla ögonen öppna, men samtidigt inte heller somna riktigt ordentligt. Mådde illa nästan hela natten och hade den där äckliga smaken i munnen, som jag haft ända sedan början. Det smakar metall och vatten. Fast nåt sov jag, för jag drömde knasigt, som vanligt. Tankarna snurrade runt tvillingarna också. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att vi ska få två barn. Hur gick det till? Tänk att det är just jag som kan vara gravid med två… Och det är så ogripbart eftersom man inte ser eller känner det. Visst såg jag ultraljudsbilderna, men ändå.
Nu är det än en ny dag, med nya tag. 8) Solen skiner och höstvinden blåser svalkande. På väg till skolan går man genom skogen en bit. Det är så skönt! Få se om det blir skog och motionsslinga nära vår nya bostad? Vi ska lägga ett bud på en av ställena vi har sett på. Spännande tider.
Annons
One Comment leave one →
  1. 6 oktober, 2010 04:43

    Man får inte ihop alltsammans, det måste liksom bara gå ändå… ibland bättre, ibland sämre. Sköt om dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: