Hoppa till innehåll

Fast

3 oktober, 2010
tags: , ,

Idag är det ingen festlig dag. Sonens förkylning, som jag trodde skulle gå över, har istället muterat till nån slags ögoninflammation och lätt feber. Det får mig att tänka på hur man hanterar allt sånt här när man har fler barn. Och imorron lär jag knappast kunna gå till skolan. Två veckor, jaha, så länge tar det innan det kommer nåt avbrott i mina s.k. studier.

Nu skulle jag bara vilja rymma iväg nånstans, vara ogravid och slippa vara hemma med barn som upprepar ”mamma-mamma-maammaaa” tusen gånger i sovrummet, istället för att vila en stund. Jag tror jag blir galen! 😦 Är det såhär mitt liv kommer att se ut de närmaste två åren framöver? Eller ännu värre? Kommer jag nånsin att få jobba igen och ha ett vanligt liv? Jag tror inte de som har jobb förstår inte hur lyxigt de har det, de som kan planera karriär och gå på fina jobbmiddagar – fast det såklart är krävande att alltid vara i jobb också.

Blä, dumdag.

När William var liten sov jag på dagarna, eftersom jag var dödstrött. Hur ska man kunna göra det med TVÅ? Och vart tar man vägen med två ettåringar – evighetsmaskiner – som kliver runt hela tiden? Jag är både glad och ledsen för hela det här gravidbeskedet och tvillingar, det är motstridiga känslor. Jag känner mig tursam, utvald, men samtidigt lite fången i det som ska vara ett mysigt hem med småbarn.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. mammvaranaviko permalink
  3 oktober, 2010 07:22

  En viktig sak du ska göra sen tvillingarna är födda är att se till att du ”hanterar” båda på samma gång. 😉 Byta blöja, mata, sova, allt blir det rutin på bara du ser till att det görs på samma gång. Som jag skrev förut, jag provade vissa saker en gång och konstaterade sen att det där gör jag aldrig mer på det sättet. Du ska se hur du snart blir proffs på att ”hantera” två på samma gång. Dumdagar kommer det nog att finnas, men dubbelt arbete är dubbel glädje. Och när man är mitt i småbarnslivet, då måste det bara funka, sen när du sitter och tittar tillbaka tio år senare, så vill man gärna tillbaka, fast det var jobbigt turvis. 🙂

  • 3 oktober, 2010 08:23

   Tack för ditt tips! 😀 Jag har en kompis i Sverige som fick tvillingar och hon gjorde precis sådär som du sa. Jag har inte riktigt tänkt på alla detaljer än, men det kanske blir så att det blir naturligt att byta blöjor och mata samtidigt. Med W höll jag faktiskt ett schema på hur ofta och hur mycket han matades, väldigt regelbundet och det kändes bra. Det berodde också på att han flaskmatades och var väldigt liten, så i början var vi extra måna om att han fick i sig mat. Sen fortsatte det bara av farten på samma sätt.

 2. netaskrypin permalink
  3 oktober, 2010 09:35

  Vad du är modig som medger att du också upplever andra känslor vid sidan av glädjen över din tvillinggraviditet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: