Hoppa till innehåll

Roligt och tungt

20 september, 2010

Det är länge sedan jag varit såhär trött. Jag sov dåligt inatt – antaligen var jag undermedvetet oroad inför den första skoldagen. Jag har ju trots allt varit borta från allt som heter jobb och studier sedan W föddes, om man bortser från en del kortare kurser.

28 förhoppningsfulla studeranden i åldrarna 23-54 samlades i en labyrintliknande byggnad, där vuxenutbildningen äger rum. I samma hus finns massor med yrkesskolestuderanden, inom hälsovården. Matsalen är enorm och jag ticsade mig genom måltiden. Varför känner jag mig så svag och osäker när jag kommer till en sån här grupp? Är det bara det gamla som spökar, då folk trodde jag fick nervösa sammanbrott, fast jag bara hade en massa tics? Eller var det bara tröttheten som spökade?

Det känns verkligen avlägset att jag ska stanna hemma med en liten bebis i vår. Jag har ju nyss fått in en fot nånstans! På bussen såg jag en tjej med en ca halvårsgammal bebis. Den var söt, men jag tänkte på sömnlösa nätter, gallskrik och bajsblöjor. Och att föda… *ryyys* Jag är mer rädd nu än jag var första gången.

Själva skoldagen handlade mycket om gallringen som ska ske om knappt fyra veckor. Att vi ska skriva en CV som ska vara inriktad på att man ska marknadföra sig själv. Att de ”mest lämpade” får fortsätta, de som är beredda att fullfölja utbildningen. Det ÄR jag ju, men jag kan inte. Jag tror inte jag blir vald till nån fortsättning. Hur som helst är detta absolut inte bortkastad tid, men jag får mersmak och det är lite jobbigt när man vet att man måste stanna hemma snart. Jag tänker att det finns en mening med allt, fast jag inte ser den nu.

Jag hoppas jag kan sova inatt. Blir tidigt sänggående. Jag är helt slut och superticsig. William härmar mina tics, fast jag säger att han inte HAR tics. Knepigt, han tycker kanske man ska rycka till lite då och då. :-/

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 20 september, 2010 05:38

  Jag kan inte ens skriva sammanhängande, så det blir nån logik i mitt inlägg. Det var ju en rolig dag, trots en massa info. :p Jag tänker för mycket.

 2. Camilla permalink
  21 september, 2010 05:02

  Hej! Jag tänkte avvika från ämnet lite och fråga om du vet ifall det finns något ”öppet dagis” eller liknande i Åbo som är svenskspråkigt. Dit man kan gå och träffa andra barn och mammor. Har just flyttat till stan och vet inte hur det ligger till. (Tack annars för en jättebra blogg.)

  • 21 september, 2010 07:04

   Hejsan! Va roligt att du frågar. Jag vet inte riktigt om det finns något annat än Folkhälsans mamma-barncafé (kallas ibland babycafé). Där brukade vi träffas en gång i vecka och prata, utbyta erfarenheter och kanske ha nåt besök av nån föreläsare om babymassage o dyl. Har dock inte varit med på länge. Nån annan får gärna skriva om de vet något. 🙂 Kolla folkhälsans sidor. Hoppas du ska trivas i din nya hemstad och tack! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: