Hoppa till innehåll

Lördag och spel

18 september, 2010

Lördag kväll. Lillbumbeli blev kvar hos farmor och farfar över natten. Jag firar med att blogga, lyssna på gammal musik på Spotify och läsa om folks lördags, äta några sourcream-chipsbitar och dricka Pommac (gravidnoja! Det är Linns fel, hon skrev om det, då blev jag sugen. :P) Sambon lirar Halo: ODST, otroligt snyggt spel förresten. (Jag finner fler och fler likheter mellan det spelat och Gears of War 2. Speciellt i ljudväg.)

Den lille gossen är så smart. Han har nyss fyllt tre och snart mer teknisk kunnig än föräldrarna. Nåja, kanske inte än, men snart. Är det egentligen så konstigt med tanke på att hans päron sitter (och även har jobbat mycket) vid datorn ofta? Att vi tycker att tv-spel är något kreativt och inte förkastligt? Självklart ska inte barn spela vad som helst, men vi tycker att spel kan gynna problemlösningsförmåga och snabbtänkthet. Man kan inte stoppa utvecklingen, men man kan styra den lite grann. Han har redan sagt att han vill ha en Porsche och en iPhone, men gosse, DET får vänta. *skratt*

Det som han hittills spelat är Zuma och andra blip-blop-para-ihop-tre-spel. Och Portal. Av nån anledning är det skoj med Portal. Och små musikspel som StepMania och TapTap, där man ska trycka på knappar som kommer i takt med musiken. Vissa barn gillar ju Singstar, han gillar musikspel med knappar, som sin mamma. ^_^ Men jag förstår inte hur han redan kan hitta rätta knappar i menyerna?! Han kan börja och avsluta spel, byta profiler (olika spelare), hitta rätt mellan mitt och sambons namn, bläddar i menyer och välja banor, trycka OK, Continue eller Quit. Helt otroligt. Jag tycker det är så coolt! Och lite skrämmande.

Jag är glad att jag fått må bra idag – inget illamående, hurra! Och bara jag undviker godis, går det bra. Jag åt ETT godis (hallon-laktritsmask) och en liten AHAA-stång häromdagen, men det blev bara blä efteråt. Nå, då slipper man det.

Det här är mina sista lediga dagar innan skolan börjar. Det känns spännande och lite ovant. Även om jag inte vet hur länge jag får fortsätta, blir det väldigt roligt med rutiner och omväxling. Och att få träffa folk! Jag oroar mig inte ett dugg över att det bara kommer att pratas finska, utan mer över hur det kommer att vara att behöva äta i grupp. Det är inte det lättaste med tics och sväljsvårigheter. Men det ska gå! Får passa på att äta mer frukt eller nåt litet efteråt, ifall det inte går att äta vanligt. Frukt mår jag iaf inte dåligt av.

Dagens överraskningsfrukt/-bär: Små och smakrika vindruvor från svärmors gård! De växer fint vid en solig vägg. Coolt. I Åbo! 😀

 

 

Jag har hittat tillbaka till mina stick- och virknålar. Har inte känt för det på sistone, men nu har jag påbörjat en stickad krage. Väntar på mer garn, sen blir det kanske en till, för det är roligt att sticka stort och lätt. 🙂

PS. Jag har finnar! Jag vet, det kom när jag blev gravid, tycker inte om! DS.

3 kommentarer leave one →
 1. Barbro permalink
  19 september, 2010 09:01

  Har sökt mönster på dessa stora kragar men inte hittat.Snälla!!Hur många maskor har du satt upp?Vilken nummer på stickorna?Har köpt ett grovt garn,då jag var i Sverige, som behöver 8:ans stickor minst,,men har funderat på 10:ans.Mitt barnbarn vill ha en sån där jättekrage eller vad man nu kallar den.Kragen skall vara så stor att man trär på den som en 8:a….Tackar på förhand!

  • 19 september, 2010 02:01

   Det finns mönster på Drops. 🙂 Tips: Gå med i deras Facebook-grupp, så får man ibland tips om nya mönster. Sök på Drops Design. Här är en som går som en åtta:
   http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=125&d_id=35&lang=se
   Den som jag gör går bara som en ring och då stickar jag med garn som ska ha stickor 7-9 (jag använder 8:ans rundstickor), ca 110 maskor. Men obs, min är ju ingen åtta.

   Det går säkert bra med åttans stickor också, kom bara ihåg att sticka ganska löst.

 2. Barbro permalink
  19 september, 2010 05:44

  Tack snälla Du…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: