Hoppa till innehåll

Orange, del II

4 september, 2010

-Jag måste gå ut, fast det är sent, sa jag till sambon klockan tio på kvällen. Jag bara måste, jag är så rastlös och vill krypa ur skinnet.

Allt detta stugsittande (med febersjukt barn) håller på göra mig galen. Det är ändå tur att vi bor mitt i stan, här finns massor att fotografera. Jag satt på vår innergård ett tag och bara andades den svala kvällsluften. Åt ett par äpplen från gården, tänkte.

Det är fint ljus på senkvällen i stan. Eftersom vi är på väg att flytta bort från city på sikt, uppskattar jag verkligen närheten till allt just nu, trots buller, bång, sirener och annat oljud. En del av mig tänker: Hur i hela friden ska jag kunna flytta bort härifrån nu? Och då blir jag lite rädd. Vanans makt är stor.

Dagens bilder är faktiskt inte Photoshoppade alls. Jag valde att behålla den oranga nattfärgen.
(hel-och halvautomat, f4.0-5,6, 2-2,5″, iso800)

Annons
10 kommentarer leave one →
 1. 4 september, 2010 08:37

  Hallå där gumman. Får jag länka din blogg på min blogg? Tycker du har en jätteintressant blogg och vill komma hit fler gånger för att läsa om ditt liv. Får jag? Snälla?

  Varma kramar
  /Louise

  • 4 september, 2010 09:27

   Självklart Louise, det gör mig bara glad! 😀 *länkar tillbaka*

   • 20 september, 2010 10:28

    Hej igen.

    Åh, missade att du svarat så jag har inte vågat att gå in och länka dig men nu jä…ar anamma, nu ska det bli av. Tjohoo! Tack, tack, tack!

    Många varma kramar i höstmörkret
    /Louise

 2. runeparo permalink
  5 september, 2010 05:59

  Fina bilder!

 3. Barbro permalink
  5 september, 2010 08:33

  Har inte varit så mycket i ÅBO,mest har de ju blivit bussresan ner till hamnen,en gång för länge sedan varit till domkyrkan….
  Att få ta del av dina vackra foton av Åbo gör att jag upptäckt att staden är ju väldigt vacker.Så du kan vara stolt över att vara en sån fin ambassadör för staden Åbo.

 4. 5 september, 2010 08:36

  Otroligt fina foton! Jag gillar speciellt det där tredje uppifrån, det har en sån overklig stämning…

 5. 5 september, 2010 05:19

  VILKA FINA BILDER Bitte! Tur att du ville/ måste ut 😉 så vi får njuta av dom vackra bilderna!

 6. tititu permalink
  5 september, 2010 06:46

  Vill också kunna fota. Men min kamera suger. Eller jag som fotograf. Måste vara kameran. Den väljer dåliga vinklar och så händer det nåt konstigt med bildkompositionen efter att jag knäppt. Allt liksom ramlar omkring och det ser lika välkomponerat ut som tvätten i tvättkorgen.

  • 7 september, 2010 12:22

   SVAR TILL ALLA: Tack alla snälla som tittar och kommenterar mina bilder! Det gläder mig att kunna sprida lite värme från min stad. Min egen favorit är bilden med fontänen. Kanske delvis för att det är knepigt och roliga att fotografera såna bilder i mörker/dåligt ljus. Samtidigt är det en utmaning.

 7. annepauline permalink
  6 september, 2010 09:09

  Oj, vilka fina bilder! Jag tycker att Åbo är en mycket fin stad, faktiskt. – Jag kommer ihåg känslan av det här med sjuka barn…puh! Efter allt nattvakande som det blev ibland visste man inte själv vad som var natt och vad som var dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: