Hoppa till innehåll

Garn och bacilusker

3 september, 2010
tags: , ,

Hjälp, det är ett barn i mitt garn! 😀

Nån tyckte att min garnhärva utgjorde en perfekt koja.

 

 

Jag ser gravida personer överallt – på stan, i reklamer och på TV sådär annars. Det är nog en speciell ”hake” man får, när man själv är gravid och så mycket i tankarna kretsar runt det. William tror det blir en lillebror. Han frågar vad Kooni äter, om Kooni äter min mat.

– Lite lax och franska iter Kooni, säger han. (Lax och pommes är förresten ingen dum kombination)

Ibland skippar jag att förklara att Kooni är ungefär lika stor som en druva, när man knappt fattar det själv.

Graviditeten har också förstärkt mitt behov och sug efter att göra mer egen mat och att baka mera. Jag fattar inte varför det är så, men jag har mer lust att göra det. Vilket i och för sig är trevligt att tänka på. Idag har jag dessutom mått bra nästan hela dagen, wohoo. Tur är väl det, så jag kunde vara sällskap åt en (vild och busig) son med 39-graders feber.

Jag läste världens dummaste artikel om dagisbobbor och hur man förebygger virus. Alla tips gick i stort sett ut på att man ska tvätta sina egna och barnens händer efter toabesök. Men ååh! Suck! Kom med nåt nytt. Det är väl klart man gör det? Och hur påverkar man det hemifrån när barnen är på dagis?  Vad hjälper det när ungarna ibland slickar på varandra (W har en period nu när han vill slicka på golv, soffor, mamma och pappa och även andra barn), sina händer och sakerna?

På tal om bobbor.  Konstigt nog drömmer W mardrömmar när febern släpper, vilket ofta har varit när han strax har somnat och fått Panadol. Jag har alltid haft ett minne av att jag hallucinerade när jag hade hög feber, men han drömmer mest mardrömmar just när febern släpper. Eller så är man olika.

Annons
7 kommentarer leave one →
 1. 4 september, 2010 06:39

  Hej! Tittar in till er och uppdaterar hur ni har det. Det blir urspännande att hänga med på ett hörn på er resa fram till Kooni och även efter det. Hoppas William börjar krya på sig fast det verkar ju inte vara nåt fel på flänget ens med 39 grader innanför skinnet… 😀 Må så gott, vi finns här bakom skärmen din. Kram

  • 4 september, 2010 12:19

   Tack ska du ha elovena! 😀 Ja spännande är det verkligen. Men lite orolig är jag för att bara vara hemma så länge. Jag saknar arbetslivet.

 2. tititu permalink
  4 september, 2010 09:24

  Varifrån har namnet Kooni kommit?

  Vissa artiklar gör alltid comeback vid vissa årstider. En skvallertidning skrev förra veckan om prinsessan Dianas död. Hon dog 31/8 för ett udda antal år sen och skulle fyllt udda 49 i år. Kom med nåt nytt…

  Lite skit rensar magen och det finns maskmedicin som kan hjälpa till v.b.

  • 4 september, 2010 12:18

   Kooni kommer från majskorn, ett korn alltså, på dialekt. W kallade vi ju för Fröiji och det hänger fortfarande med ibland. 😛
   Ja, så är det. Visst vore det härligt om man verkligen kunde skydda sig mer mot all världens virus.

   • tititu permalink
    5 september, 2010 07:01

    Aaaah! Arbetsnamn på bebisar kan vara ganska gulliga o fyndiga. Hiffade inte först då jag läste det till Kååni. Blev lite skååno.

   • 7 september, 2010 12:21

    Det är knepigt med u och o i Finland. Jag märker det speciellt bra då William lär sig hur bokstäver låter.

 3. 6 september, 2010 03:27

  Sööööt bild på er två! den med ögonen i fokus ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: