Hoppa till innehåll

Blåbärsmuffins

29 augusti, 2010

Åh nam nam! De här blev riktigt goda. Lätta och snabba att göra var de också. Bara man kommer ihåg att använda stora muffinsformar går det bra. 🙂 

 Receptet kommer från en tjej som kallar sig Malin B på Tasteline.com. Jag citerar hennes recept, länkar har en tendens att försvinna efter ett tag, eller så flyttas de så de inte fungerar.

Blåbärsmuffins

Tillagning

4 dl vetemjöl
2 dl socker
(1/2 tsk salt)
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
25 g smält smör el margarin
ca 2 dl djupfrysta otinade blåbär

Blanda mjöl, socker, salt, och bakpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner tillsammans med smält smör. Vänd försiktigt ned de frysta blåbären. Rör inte för mycket.
Använd en muffinsplåt med 12 hål och smörj med smör el olja. Fördela smeten och grädda mitt i ugnen i 200 – 225 grader mitt i ugnen ca 20 min eller till stickan känns torr. Låt muffinsen vila en stund innan de lossas från formen.

– Detta är mitt bästa muffinsrecept! (inte mitt, Malin B, skriver detta. /Bittes anm.) Jag brukar ta det som finns hemma som fyllning om jag inte har blåbär. Ett par bitar mörk choklad och hallon i varje form är gott. Koncentrerad flädersaft (mindre mjölk) och vit choklad i bitar – var en mycket lyckad kombination.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. irene permalink
  30 augusti, 2010 04:31

  Hej! Har läst lite dåligt på bloggen senaste veckan, men nu tog jag mig tid och satt och läste. Vad roligt det var att läsa din blogg och se att ni ska få tillökning i familjen. Jag minns att jag började läsa din blogg när du väntade William och det var så spännande. Lycka till!

 2. 30 augusti, 2010 06:29

  Nami sååå gött! Men jag brukar sätta på rosa å andra neonfina färger på som glasyr!

 3. 31 augusti, 2010 04:45

  Lite namimums kan få upp humöret om inte annat. Ha det bra! Nu ska jag söka igenom skåpen efter nåt kalorihaltigt. Hittar jag inget så går jag till Siwa innan jag bäddar ner mej i soffan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: