Hoppa till innehåll

Värme, simma, mat…

25 juli, 2010

Jag är inte bra på att handskas med värme. Jag tycker att 24-25 grader är alldeles ypperligt. Nu kryper temperaturen upp till 29, 30 och 31 i Åbo igen. Det regn som föll i natt var väldigt kortvarigt, och gjorde att det blev superfuktigt.  Jag pratade med syrran (i Jakobstad) på MSN och vi konstaterade att det inte är nån rim och reson på det här vädret – där vräkte regnet ner. Här har de inte ens utlovat nåt regn under hela nästa vecka, bara samma temperatur – runt 30 grader.

Hjälp, vart ska man gå? Idag gick vi till Samppalinna igen. William ville mest spring runt barnbassängen och jag var rädd att han skulle ramla i. Så gick det inte, det var istället jag som ramlade i (med William i famnen) på ett ställe där det var 70 cm djupt. Tog ett för stort kliv och pluums! Det var i alla fall intressant att se att jag instinktivt reagerade så att fast jag själv hamnade helt under vatten, höll jag William uppe så han klarade sig med lite plask. Pinsamt… mitt bland en massa barn och föräldrar… Fast det gick ju bra. 🙂

Sen kom vi hem och man var lika varm igen. Jag är så less på att kleta in mig i solkräm och avundas de som inte behöver använda den så fort de ska ut en stund och simma eller till nån strand.

 

 

På med ugnen för att göra mat. Jag kastar en blick på termometrarna. 29 grader inne, 28,6 grader ute och det är mulet. Sjukt. Vart ska man ta vägen för att bli kall? Ska man krypa in i frysen? Påminn mig att inte klaga över kölden i vinter! Det svåra med värme är att det inte finns nånstans att gå, men när det är kallt kan man iaf klä på sig. Tyvärr innebär vinter med än kyla; slask, våta barn, sand och grus och is och annat geggigt. Förkylningar.. nej huu, nu ska vi inte tänka på det!

 

Sen åker ju sambon och jag iväg till Sthlm halvannat dygn i veckan också. Det blir sååå skönt. Lyxliv. Där har de säkert AC också. Och på Grönan fläktar det fint när man åker vilda karuseller!

11 kommentarer leave one →
 1. 25 juli, 2010 03:58

  Nära kyldiskarna i butikerna och inne på köpcentra är det svalt om man absolut vill undan värmen en stund. Själv längtar jag nog mest tillbaka till holmen i havet igen, där tycks det aldrig bli för hett, fläkt och skuggsida hittas lätt.

  • 25 juli, 2010 07:53

   Sant. Och i stora köpcentrum är det svalare. Just nu sitter jag på balkongen och vädrar ut lite unken popcornsdoft (vi köpte några undeliga mikropopcorn som stank!), på kvällarna är det också bra. Ute på sjön/havet är det också bra, bara man får bara och duscha regelbundet.

 2. 25 juli, 2010 04:42

  Ojdå! Det var ett ordentligt plums om du åkte ner under vattnet själv, skönt att du var redig i tanken och William klarade sig utan värre men. Skulle detdär hända mig tror jag panik skulle utbryta! 😮 —Vi har så kallt i vår bybutik så man får klä sig i långärmat för att kunna handla där. Skönt ibland, det också. 🙂

  • 25 juli, 2010 07:47

   Det låter kanske värre än det var – men det var mitt fel. Jag tog ett för stort kliv, för jag visste ungefär hur djupt det var. Trodde jag! Såg ju andra barn plaska där nedanför. Men, som sagt, allt gick bra ändå och jag är inte rädd att hamna under vattnet, som jag var förut. William fick inget trauma. Efteråt sa han: Mamma, he e int faalit, he e ju bara vattni. 🙂
   Långärmat är skönt ibland det också, jag vet det brukar vara svalt det. Men lika bra, så håller maten bättre.

 3. bloggläsarelena permalink
  25 juli, 2010 04:55

  Länge sen jag senast kommenterat på din blogg, men jag är en trogen läsare fastän lat att skriva. Vet hur det är att ”plågas” när temperaturen går över 25 grader, därtill att försöka sova i värmen. Hoppas att det inte håller i sig så länge, men det behöver ju inte gå under 20 grader heller på ett bra tag ännu. Ha det bra och njut av livet.
  PS Bitte du är en BRA mamma.

  • 25 juli, 2010 07:45

   Vissa människor tål värme lättare och vänjer sig vid den. Jag vet inte varför jag har så svårt med det. Har hört en massa olika historier, om folk som säger sig få lågt eller högt blodtryck (lågt i mitt fall, för jag fick blodtrycksfall när jag var vid Samppalinna idag) i värmen. Man vänjer sig lite grann och jag tycker inte om att klaga över värmen – jag njuter ju av den också! Fast som med allt annat, tycker jag det ska vara lagom mycket. 🙂
   PS. Tack. Jag ska intala mig själv det. DS.

 4. 25 juli, 2010 06:25

  Fin blogg du har! 🙂 Jag brukar läsa den, men är lite dålig på att kommentera när det är så mycket ifyllande. 😛

  • 25 juli, 2010 07:43

   Tack. Jag var lite lessen över att jag förlorade så mycket av mitt gamla material. Inte textmässigt, för filerna är kvar, men de är inte ihopplockade och alla bilder fattas i gamla inlägg. Men det kommer ju nya tider. 😀 Skoj att du läser, ha en fin dag/kväll!

 5. Yvonne permalink
  26 juli, 2010 07:18

  Läskigt att falla i vattnet så där, även om det inte var så djupt. Blev William rädd?

  • 26 juli, 2010 08:05

   Först blev han lite paff, men sen gick det över. Han hölls ovanför vattnet, men det stänkte ju. ”Mamma, he e int faaligt, he e bara vatten”, sa han senare. 🙂

 6. annepauline permalink
  26 juli, 2010 09:12

  Här är det lite svalare nu och det kom stora regnmängder på lördagsnatten. Tack och lov för regnet, allt gräs är brunbränt och stora träd är helt bruna efter fyra veckor med +33 grader i skuggan och tom över +20 på nätterna och inte en droppe regn. Puh! Nää, jag ska INTE klaga på kylan sen i vinter…jag lovar! Ni kanske tar en sväng till Kista gallerian när ni är i Stockholm? Det är mycket ombyggt och tillbyggt där nu, det blir bara större och större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: