Hoppa till innehåll

Den lilla, lilla julen

29 november, 2014

Jag brukar inte ha julstämning. Varje år har jag tyckt att julen infunnit sig alltför snabbt och på något icke greppbart sätt bara uppenbarat sig mitt i hösten. Men i år föll den första riktiga snön i Åbo förra veckan och då kickade julstämningen in på allvar! Kanske för att vi började prata om det på jobbet, kanske för att jag längtade efter ljus i mörkret eller kanske bara av en ren tillfällighet. Att stämningen har hållit i sig är jag tacksam för, eftersom det är en skön känsla!

julstjernaaJag tog med mig julkänslorna till jobbet och gjorde en stjärna av sterila påsar (eller sådana där påsar som vi packar de instrument i, som ska steriliseras!). Modellen tog jag från Yles sidor. Ganska lätt! ser dessutom bättre ut om man kan limma – jag hade bara fultejp. 😀

Jag har fått det glädjande beskedet att jag får fortsätta jobba nästa år också, trots att de skär ner på antal vikariat. Det är sjukt egentligen, att man skär ner, fast andra avdelningar lägger till tjänster till vår verksamhet! Nåja, det hinner ju också ändra sig. Jag har fått höra det alla borde få höra – att min jobbinsats uppskattas. Det känns oerhört fint. Dessutom bad chefen mig att söka de fasta tjänsterna som poppar upp nästa år! Jag vet inte om jag lade för mycket vikt på orden ”pyytää” (alltså be om, ombedas) men det kändes oerhört fint att vara viktig. ❤

lillajul2014

Sådär vädermässigt kan man väl inte påstå att det skulle vara speciellt juligt, men man får väl göra så gott man kan med ljus och pynt hemma.

muminkassen1

Årets klappkasse kommer definitivt från Citymarket! Den finns vid kassorna och kostar strax under tre euro!

ljusmys2

Ungarna fick vara med och pyssla hos fammo. Jag har inte orkat med nåt pepparkaksbak med dem ännu, trots att de bett om det, men julstjärnor svängde vi ihop. Och sätta ljus i ljusstaken ville alla vara med på. Sen satte fammo och Milja renlav och små tomtar på brickan också.

godastmedsagt

osochvarme

julmarknadsssSkulle jag själv ha valt, skulle jag inte ha orkat med något jultorg, men vi gick dit ändå. Det var bra! Visst var det kallt om tårna, men det var ju jag som hade för höga klackar. Ute var det tre plusgrader och nästan vindstilla. Vi åt plättrullader med grädde och sylt och jag smuttade på Mikas kaffe.

jltorget2En halvcrappig bild av Tomten och Tomtemor. Milja klängde sig fast i min famn och vägrade gå ner. Varför skulle man inte vara rädd för en gubbe i långt skägg och konstiga kläder, som dessutom vill att man ska sitta i famnen – fast man inte ens känner honom!? Fast sen ville twinsen se den här bilden i kameran, om och om igen. Det var roligare på betryggande avstånd. 🙂

lillaleken3 denlillajulen33Dagen till ära hade vi ”klappabocken” på besök också! Han måste ha följt efter oss från stan! Vilken lycka över några småsaker! Det får en att tänka till om stora julen, om att ungarna inte behöver så mycket presenter. Vi ska, jag vi SKA försöka satsa på lite större saker i år. Försöka i alla fall. Men jag gillar ju julklappar och jag gillar när ungarna blir sådär galet glada. Det är svårt det här med inte-för-mycket-klappar.

julemys denlillajilen3 denlillajulen6

Hemma har jag strukit gardiner, petat upp julfärgsaktiga gardiner i köket och mitt spaljéhjärta, som hör julen till för mig. Jag petade in små lampor i en lykta. De kan dessutom byta färg, sådär långsamt (inget hysteriskt blinkande) och det blev riktigt fint! Tände ljus i köket och sjöng med i julsångerna… ungarna fick stanna hos fammo och jag knäpper en pilsner. Ååååh, nu ska jag bara andas ut och vara. Vara i tanken med att de mina inte nödvändigtvis finns här intill mig, men inom behörigt avstånd.

Fasen. Jag har ju riktiga julkänslor och har pysslat lite. Det är nästan som i Strömsö.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 30 november, 2014 01:18

  Vad roligt med lite feelis! Jag har nog lite fått tvinga mig, fast det kommer nog rätt naturligt då man får jobba med det också på jobbet, och göra också dem glada, att det smittar av sig det där med julsånger man går omkring och nynnar på.. 🙂 Men med så crappig budget och stora barn som önskar sig stora saket.. nog är det rätt stressigt. :/

  Mössan hördu- VARIFRÅN?! Jag vet en här som sku ÄLSKA den!! De fick just små minecraft typer idag, ska få legon till julen (har du märkt dem på BR?)

  Och ja-a, visst känns det fint och viktigt att vara behövd! Grattis till det! Jag är ju också på vikariat, får fortsätta till sommaren..men sen, ja sen vet jag ju inte. Har trivats så på detta dagis, det är på nåt sätt så hemtrevligt jämfört med många andra, och på perfekt avstånd.

  Tack för väsktipset dessutom, måste försöka ta mig till en cittare nåttag (har bara Prisma här i närheten) den är ju jättefin!!

 2. MIa permalink
  30 november, 2014 04:51

  Du har tydligen valt rätt yrke! Så bra att både arbetsgivare och kolleger ger positiv respons åt dig. Jag brukar tänka att det betyder/känns lika mycket som löneförhöjning. Du verkar också själv att trivas med ditt jobb!

 3. Sofia Nygård, Åbo permalink
  4 december, 2014 10:25

  På bloggen.fi:s nya smiliving har det dykt upp en text med rubriken Solskenssnö & klänningar som är direkt från ditt blogginlägg 8.2.2012 (googlade). Med undantag av klänningstyp.
  Det är förstås möjligt att det är du som gått med i en webshop eller gett ditt tillstånd till att använda texten. Om inte så vill du antagligen veta om det.
  Och på tal om produkter och tjänster: jag skulle ha ett par tips men jag vill inte utnyttja din kommentarsruta som reklampelare så nu när du får min mailadress i samband med kommentaren, tror du att du kunde skicka mig ett mail så jag kan tipsa dig direkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: