Hoppa till innehåll

Morgonspring och lek

20 juli, 2013

Igår somnade jag ifrån blogg och alltsammans – halv tio på kvällen. Det var skönt, fast jag inte sover lika bra när jag somnar sådär tidigt.

Klockan sex i morse vaknade jag och funderade på om jag var pigg. Nja, inte pigg, men … ganska okej. Tänk om man skulle pröva på det här med morgonlänk? Hur gör man det? Ska man äta eller bara gå ut?

iForm.se står det såhär:

Morgonlöpning innebär att du hoppar från sängen, ner i löparskorna och ut genom dörren. Om du får rutin på din morgonlöpning kan du snart inte leva utan den – även om du är en riktig sjusovare. Den som ägnar sig åt morgonlöpning märker snart effekt över hela dagen. Löpturen virvlar upp lyckohormoner (endorfiner) i hjärnan och gör dig glad.

Nåja, lyckorus är väl inte ordet, men det gick an. På med dojorna och ut i den ensamma morgonen innan klockan är sju. Det var en märklig känsla. Jag joggade lite i skogen och undrade ett tag om jag hade tagit fel avfart, det såg inte ut som vanligt! Och för snabbt gick det antaligen också, men jag stannade och stretchade lite istället vid träningsparken. Ryggen gör sig påmind om att nåt fortfarande är knasigt. Något drar neråt benet, fast jag stretchar.

nwein27

 

Igår var vi hos fammo och faffa ett tag och det var lyxigt att någon fixade mat och hade hand om ungarna. Mika och jag åt lunch på Fontana och gick en sväng via centrum. Jag har haft Gina-&KappAhlabstinens och vad passar då bättre än sommarrea? Jag hittade ett par knallrosa jeans för fem euro, ett par linnen och en tunika på rea. Superlike! Samtidigt ville Mika kolla på de nya FlyKnits:en vid Stadium och jag passade på att kolla vilket sorts löpsteg jag har.

Det visade sig att jag behöver skor med pronationsstöd i alla fall, trots att man i löpskolan säger att det är okej med neutrala skor. Nja, säger jag. Jag går dessutom inåt på högerfot, inte så mycket på vänster. Det skulle kanske förklara en del av mitt ryggont också, eftersom det är på sidan. Så dagens löprunda blev inte så lång, jag borde egentligen gå till Askelkliniikka, som faffa och naprapat eller nåt sånt. Tja, i augusti får det bli.

En sak är säker, det får bli mer löpskola i höst, eftersom jag fortfarande får studierabatt och för att det är svårt att alltid motivera sig att springa så långt eller ofta man borde.

brrbrrt

ehfnn2Gårdagens projekt:

Vattenrutschbanan. En stor hit.
banabann5

tomaattp

Äpplena växer dåligt i år, men tomater lär det i alla fall bli.

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. 20 juli, 2013 09:32

  Jag orkar inte springa utan mat i magen… blir alldeles svag och orkar ingenting, men det kanske beror på också att jag äter middag vid fem-sex på kvällen och efter det ingenting. Är ju alldeles tom på energi då när man vaknar. Så fast jag är morgonpigg så passar det där med morgonlöpning inte alls mig (jo, om jag stiger upp fem, äter och sen ger mig ut vid sex..kanske)

  • 20 juli, 2013 10:10

   Det är knepigt det där. Jag är vanligtvis en människa som vill ha mycket frukost, får så lågt blodsocker annars! Däremot gick det här bra, fast jag var ju inte ute mer än 40 minuter och inte så långt. Det är svårt att hejda sig själv och springa långsamt. Vill ju att det ska gå fort-fort framåt!

   • 21 juli, 2013 08:17

    Känner igen det där med att det ska gå fort fram 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: