Hoppa till innehåll

Segla med två gånger två

9 juni, 2013

Vi är hemma efter ett par dagar till sjöss med hela familjen, fammo och faffa. Det har blivit vår flytande sommarstuga, vi är glada att vi får vara med och att det finns många armar som håller och bär, matar och fixar. Det går ganska bra att vara ute med alla ungar, åtminstone ett par nätter. Ingen fick nån mega-panik-skrikattack, även om ungarna hade lite tråkigt på hemvägen.

Igår åkte vi för motor till Nagu, som ligger lite mer än två timmar bort för motor (eller var det nästan tre?). Vi åkte så att twinsen somnade – och de sov så gott i två timmar, till ljudet av den monotont brummande motorn. Så länge man inte vrider rodret för mycket, vischar eller revar, så låter det inte för mycket.

ickebadkrukornaNågra modiga badade! Det är redan 18° i vattnet, vilket är min gräns för att simma. Fast jag fegade ur lite grann, plus att jag faktiskt inte hittade min baddräkt eller bikini när jag skulle packa åt alla.

finvadersondagnagy2Det var masttätt när vi kom fram igår på eftermiddagen – nästan lika fullt som det brukar vara på midsommar, fast inte lika högljutt.

lillplaskaren”Vill plaska!” sa Milja och fick följa med längst bak i båten och sitta och plaska med fötterna. Isaac vill göra samma saker som Milja, men det här ville han inte. ”Poppar lite”, sa Milja. Det är lustigt hur kallt och varmt ibland kan kännas lite likadant.

lekabate_22Små sjöbusar! Ingen ville sova, alla ville bara leka på stranden eller vid sandlådan. Nagu är en barnvänlig hamn. De har en fin bastu och trevliga duschutrymmen, det finns en sandstrand och lekplatser med sandsaker att låna. Och så klättras det runt i båten, såklart.
isaacbakomskynketIsaac ramlade under klaffbordet ett par gånger, eftersom han skulle vara så ”stor pojke” och inte sitta i stolarna vi hade med. Fast hans skrubbsår kom inte från detta, utan från en ivrig lastbilslek på dagis.

sasattvi”Gunga!” sa Milja när hon först kom in i båten. Faffa fixade en sittplats åt dem redan ifjol genom att skruvat fast gungorna under sittdynorna. Även om twinsen klarar att sitta vanligt, blir det lättare ibland när de sitter lite mer stilla.

vidrodret

seglavirsikirjaIdag seglade vi fjädervall, eller virsikirja (psalmbok) eftersom det var medvind och sidvind. Det var bra väder, inte för soligt och hett, vi kom upp i sju knop som bäst och inte för mycket slagsida för de små.

vidrodretplotter

finastemina

finafammo24De här två bilderna beskriver vår resa mest. Rörigt ibland, twinsen ”målar” med vatten och William får tråkigt och klättrar runt eller ”spränger” med sina Angry Birds på allt och alla. Även om jag tror jag fått nån friskluftschock, har vi väldigt roligt tillsammans!

Annons
One Comment leave one →
  1. Barbro permalink
    10 juni, 2013 06:19

    Genom dina foton så ser man riktigt hur underbart skönt ni haft det.Finns de något bättre än att få ge sina barn sådana här upplevelser,att få vara tillsammans över generationsgränsen,de är minnen för framtiden.Tack för dina fina foton igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: