Hoppa till innehåll

Krafs och göm

20 maj, 2013

Åh va skönt att inte ha tent imorgon och istället kunna stå och stryka tråkiga kläder med vetskapen om att man kan slappna av lite grann. Det har varit en lång och intressant dag, som innefattat flera nya tandläkarinstrument, att vässa dem samt känna igen dem. Svårt, men roligt. Vi har suttit i ett klassrumt med två tandläkarstolar hela dagen (övningssal) och jag försöker komma underfund med vad exakt det är som gör/ger den där tandläkarlukten, men jag har inte kommit fram till nåt! Jag kan i alla fall meddela att det uppstod en hel del välbekanta ljud idag när vi slipade instrumenten (för hand). Det lät precis som när man kratsar tandsten på riktigt. ”Va bra”, sa K, vår lärare, ”nu kommer det riktigt ordenligt ljud från er, man hör att ni gör rätt”, sa hon. Hrrrr.

tandis_tta1Alltså huh huh, det är så petigt med dessa tandläkarinstrument och att se skillnad på dem. En har rundad udd, en annan bara en vass sida och de ska slipas på den rätta!

hararvi4Twinsen leker kurragömmalekar, ofta tillsammans. ”Var är Isaac? Var är Milja?” är en av de absoluta favoritlekarna, speciellt för tjejen. Idag gömde jag en virkad Findus under kudden och fick göra det elva gånger till, för Milja tyckte det var så roligt. Fast hon visste att han var där hela tiden. Findus tappade ett öga och jag funderar på att virka en ny, rosa katt.

Isaac har förresten bytt pronomen. Förut frågade jag honom ”Vems är de här söta fötterna”, varpå han svarade ”Isaac!”, men nu säger han ”mej!”.

spirea_223

Och brudspirean slog ut, alldeles idag eller igår. Det känns extra somrigt!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: