Hoppa till innehåll

Den där danmarken

19 maj, 2013

danmarkvann

Jag undrar om det var fler än jag som tyckte det var svårt att rösta på en vinnare i ESC ikväll. Jag gillade Azerbadjan (… nej, det skrivs ju Azerbajdzjan på svenska!) med den där killen i glasburen! Cool låt, han blev ju tvåa. Hade aldrig gissat på Danmark. Jag blev lika förvånad när ”Fly on the wings of love” vann. Kanske det var så att andra fattade det före jag själv gjorde det.

Synd bara att Krista och gänget inte drog hem mer poäng, det hade hon verkligen varit värd. Och vad hade hänt om Yohio hade varit med och representerat Sverige – som folket önskade? Eller kanske var det som i Bulgarien, att man inte hade råd med nån lyxig semifinal, utan bara bjöd in ett par kända artister, som fick framföra tre låtar. Sedan vägrade de framföra den låt som folket röstade fram (och därmed kom de inte heller vidare till finalen). Det finns många intressanta detaljer angånde alla artister som medverkar!

Hur som helst, grattis Danmark och Emmelie, jag hejade mer på Island, men nu blev det ett annat nordiskt land och det ska vi vara stolta över!

Annons
One Comment leave one →
  1. Mona permalink
    23 maj, 2013 09:22

    jag gillade också Azerbajdzan 😀 San Marino var min andra favorit, men dom föll väl ut i semifinalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: