Hoppa till innehåll

Plugg och barn och sticksaker

6 april, 2013

Det här strålande vädret får till och med dammiga skolböcker att bli lite roligare. Det borde dammsugas här hemma, men ungarna sover och det är ett utmärkt svepskäl att skjuta upp det lite grann. För vad spelar det egentligen för roll? Regn- och ytterkläder är upphängda, Milja är feberfri, alla är lite förkylda, men det kan man leva med. Ungarna har fått vara ute vid fammos idag, medan jag var hemma hos en kompis och pluggade inför måndagens tent, med hela golvet fullt av utspridda papper och instuderingsfrågor. Det är så mycket detaljer jag har glömt och förra gången fick vi ha materialet framme, men då var läraren också lite mer krävande. Aseptik (hur man förhindrar uppkomsten och spridning av smitta/mikrober) är jätteintressant och viktigt, men också väldigt detaljerat och knepigt. En del av tiden går också åt att hitta på och komma ihåg förklaringen av ord som virulenssi, adheressi och endogeeninen på finska.

Kiitti hirveesti hyvästä seurasta, Anne, ruoasta ja lörpöttelystä. Simmostakin tarvitaan. Muistathan nyt sitä EKSOgeeninen ja kontaminoitu? 😀

laspappanKvällsläsning med pappsen. Det är våldsamt roligt det här med ”Ole får en hamster”, eftersom orden ”hamsterbajs” och ”bärfis” förekommer. (Alla som klämt på en bärfis vet att de stinker PRUTT!)  William skrattar så hjärtligt, att man inte vill avbryta, men man måste, han blir ju helt vild och Isaac hakar på, för han vill vara precis som storebror! ”Putt, hahaaaAAA, putt”, säger Isaac. Och mitt i allt igår sa William: ”Mä haluan MUNA!” och pekade på munnen. Jag har ingen aning om vad han ville ha, men höll på att flabba ihjäl mig själv och då blev ju inte han lugnare precis.

litenkillevidbrunnRoligt just nu: Ploppa stenar i brunnar. Åh, vad det plumsar mysigt.

lillkorvenDagens närbild. Milja ville att jag skulle fota hela familjen när vi satt i bilen och sen skulle hon kolla alla bilder i tur och ordning i kameran.

different_lines3

Ett av stickprojekten just nu. Blåa Different Lines (tunn halsduk i supermjuka Malabrigo Sock) – igen. Blåvitt som segel, båt, Finland, himmel och hav och som mycket annat i vår. Och solsken på balkongen förstås (fast den här bilden är inte från just idag).

Nu har jag jobbat en massa i Photoshop ikväll, ett programblad inför nästa veckas konsert med kören, ska bli klart. Looking good, men det tar sin tid.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: