Hoppa till innehåll

Torsdagstrivseln

15 november, 2012

Det här är den sandigaste och blötaste vintern hittills. Jag tror vi har grusrekord i hallen, dammsugaren är aldrig undanställd och halarna måste tvättas varje dag. Man tycker man har plockat undan allt och ändå ligger ett par genomsandiga, våta byxor kvar i hallen. Jag skulle faktiskt säga ja tack till lite minusgrader nu, det är ju snart slut på november.

Det är jättesvårt att komma på nya rätter och mat. Jag minns att Linn skrev om exakt samma sak för ett tag sedan, man fastnar i sina egna kryddmixar eller avsaknaden av dem. Idag använde jag en garam masala på burk som grund, för att få till nåt annat. Det blev en trevlig, indisk sås med kikärtor, tomater och pumpafrön, för att det var slut på Quorn hemma. Och för en gångs skull kokade riset inte över, men jag sköljde det också fem eller sex gånger. Det doftade kanel i hela köket. Mindre munnar fick fiskpinnar. Och bananmuffins enligt favoritreceptet till efterrätt, eftersom jag hade ägg och bananer som behövde användas. Det är en stor fördel att kunna göra maten klar innan ungarna är hemma, för hjälp va mycket gråtande det är just den där tiden.


Milja är vansinnigt förtjust i en barnbok som heter Pikku Kippari/Lilla skepparn, jag har lånat den på både finska och svenska nu. Hon går igenom hela bokhögen, rabblar ”Kippa, kippa” för sig själv och sätter (nåja, kastar) alla böcker på golvet, tills hon hittar den. Jag vet inte exakt vad det är som är så tilltalande, men hon ska ha boken varje dag.


Isaac är en tågmänniska. Han kan nästan sätta ihop tågrälsen redan, med lite hjälp. Sen sätter han sig mitt i högen eller på rälsen och kör, petar, blir arg för att vagnarna inte sitter ihop hela tiden och vill att man bygger tunnlar. Ibland sitter han med en enda bit och kör med nån liten bil på just den biten.

William joinar ibland, men det är uppenbart att han ofta tröttnar på twinsens lekar. Han vill hellre skriva, rita eller spela vid datorn. Såklart, han är ju stor. Och med stor menar jag jättestor! Jag tycker redan att twinsen har växt så otroligt mycket och ser så stora ut. Eller är det bara för att de har så mycket hår?

Dagens TV-program:

Aldrig mera fet – Lika bra varje gång (bara två hittills). Ett program med så stor känsla och stort hjärta. En snyftare, fast det alltid är glada historier.

Dagens saknad:

Mina löprundor. 😦 Nu vill jag verkligen att den här förkylningen ska försvinna!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. Sari Johansson permalink
  16 november, 2012 02:09

  Vilka jättefina bilder. Det är sååå bra att du har denna blogg, trevlig att läsa och så kan jag ladda ner fina bilder.

 2. 17 november, 2012 07:23

  Håller tummarna så att din förkylning ska ge med sig fort!!

  Och du – det där med grusrekord inomhus känner jag så väl igen. Lika bra att låta dammsugaren stå framme i hallen 🙂

  • 17 november, 2012 09:48

   Tack – och hejsan! Va roligt att du kommenterade på mitt inlägg. Jag är jättetaggad, men vågar inte riktigt springa än.
   Ja huu för gruset, men det är i alla fall bättre än lera. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: