Hoppa till innehåll

40-åringen

11 november, 2012

Det bästa med att ha en man som fyller 40 och inte har åldersnoja, är att man har en orsak att ställa till med fest. Och att man ser att det inte är så farligt, det där med att byta decennium. Dessutom får man spendera tid med storfamiljen, äta tillsammans och ungarna får äta glass och godis tills de går på övervarv.

Och vad dom lekte! Och vad dom mumsade på kakor. Milja bar runt med dockan och vagnen och blev livrädd för gästerna. Sen gick det om.

En dator med favoritfilmerna sattes fram, så att vi vuxna skulle kunna äta lite. Det gick sådär. Twinsen kom på att det var väldigt roligt att slå på tangenterna, så det blev många avbrott i Traktor Tom.

Husmor hade gjort grekisk mat (allt utom en skål med köttbullar var vegetarisk!), tusen tack, det var så grymt gott (och nu har vi mer i kylen, jess!). Eine-mummi kom med hundra presenter åt barnen och en ny tröja åt W, som hon ”glömt bort” förra gången. Förut tyckte jag det var lite svårt att ta emot så mycket presenter från henne, jag kände mig själv lite otillräckligt. Nu förstår jag att det är hennes sätt att visa omtanke för oss. Och vi tar emot med glädje. Hon hade köpt Angry Birds Space Kimble (Kimble var ett av mina egna favvospel när jag var liten) och en pusselbok, som vi ska spara till jul åt barnen. Hon är också den som ”råkar hitta” ett par tröjor åt sin son och sonson och sonsonson för att ”det var på rea och du vet hur vi pensionärer springer på” och hon köper kalsonger och strumpor. Musteri P hade bakat bröd både till kalaset och åt oss och försett oss med mer inlagd gurka och mynta-te och sylter. Tusen tack, det går åt i en familj med fem! ♥Eija oli leiponut tosi siistin täytekakun synttärisankarille! Mulla oli idea, hänellä taidot. 😀 / En vän till mig, Eija, hade bakat den här snygga tårtan till födelsedagshjälten. Jag hade idéen, hon skills!

En lyckad dag är till ända, mer fest på kommande närmare jul. Det känns fint. Vi packade ner två av tre busiga och trötta barn i bilen och hoppas att den här annalkande förkylningen inte blir värre än såhär.

Annons
One Comment leave one →
  1. Liza permalink
    11 november, 2012 04:24

    Vilken fin fest din Mika fick.Trevligt att få samlas alla nära och kära och gott fick ni äta. Grattis till 40- åringen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: