Hoppa till innehåll

TV-kväll med stryk

22 oktober, 2012
tags:

Man vet att man är förälder, när man ställer sig och stryka kläder – och faktiskt gillar det – framför TVn och nån serie man inte har nån aning om. Det var faktiskt skönt att ha stora högar med strukna kläder, jag som annars inte brukar sätta så mycket tid på sånt.

Det regnar igen. Huh huh! Att det orkar regna. Och på tal om TV; ikväll var det rekord i svenska deckarserier: Arne Dahl på SVT och Yle5, Wallander på MTV3 och Beck på svenska fyran. Vi valde den förstnämnda och konstaterade att det är rätt glädjande att finlandssvenska skådisar får plats i Sverige också och dessutom bjuda på sig själva. Ur dialogen:

Chefen: Du ska fortsätta med det du är bra på.
Fin-svensken/polisen: Prata finlandssvenska?
Chefen: Nej (leende), att tänka.

Smarta finlandssvenskar dessutom, det gillas! Magnus Samuelsson, världens starkaste man (och vinnare i Let’s Dance, det är intressant vad han är mest känd för) är också med och den som vill kan läsa mer om filmprojketet här eller här. Magnus är skitlång och jättestor, det var imponerade hur de hade lyckats få honom att se vanlig/kortare ut i filmen.

Dagens tanke 1: 
Hur kan det komma sig att man planerar sina inköp, storhandlar och dessutom springer efter nåt litet till Sale – och ändå är det något som alltid är slut? ”Vi måste ha mer saft! Ja, ta toapapper på samma gång”. Det är oändligt, det här med att släpa hem mat och saker.

Dagens tanke 2:
Hur man det komma sig att man glömmer hur jobbiga och tunga ungarna är att bära, trösta och släpa runt, när det sover som små söta lamm? När de ligger där med sina varma händer och fötter (jo, jag vet, jag skriver jämt om dem, men de är ju så bedårande nätta), slingrar sig runt mina armar och pillar mig i håret? Att man glömmer de där gånger man kravlar under bordet och försöker plocka upp grynost och gurka, sen byta en bajsblöja, sen äta själv och man funderar påoch hur maten bara går runt, runt? Eller att man hittar torkat ris i den egna sängen, nedtrampade makaroner under sockorna och en liten bit bulle mellan soffans kuddar?

 

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: