Hoppa till innehåll

Mitt i

16 oktober, 2012
tags: , ,

Jag både är här och inte. Det är en massa saker som händer, jag prioriterar inte bloggen just nu, utan vet att den tiden också kommer förr eller senare. Två nätter i rad har jag drömt om att någon bekant att dött. Senast var det vår dirigent. Han satt på ett flygplan och han fick konstiga skador eftersom det var Farsdag. ”Jo, det är så, alla fäder avbokar på farsdag, det är då det händer illa åt dem” sa flygbolagen och jag blev rädd och förvirrad. Sen sjöng vi ”O store Gud” på hans begravning och jag störtgrät och förstod ingenting?! Varför dör fäder på farsdag i flygplan och varför sjöng vi en sådan sång då – som jag inte ens kunde sjunga, för jag var så ledsen?

Jag läste nån gång i ett drömlexikon att drömmar om döden kan innebära förändring och inte alls något negativt. Det låter mycket vettigt, åtminstone i mitt fall. Jag håller på och reder ut huruvida min utbildning i Sterilteknik/Välinehuolto fortsätter, om jag kan läsa på egen hand eller om jag får gå med i en annan kurs som startar, men den är egentligen för sådana som fått sparken från Salo. Sen har jag en annan kortutbildning på lut, som skulle innebära bättre jobbchanser, så vi får se. Helst av allt skulle jag vilja ha ett riktigt jobb, som inte har nåt med bidrag och Kela att göra, men man ska vara tacksam för att de finns och hjälper folk att komma framåt.

Ungarna är friska och glada, förutom att Isaac är extremt mammig och att han också kommit i nån slags trotsålder. Det är bra, det stärker självbilden, men håh, vad han är envis och klättrig! Och fruktansvärt söt. Ikväll somnade jag i en bebishög av varma fötter och händer, det är nåt av det bästa som finns!

Ute blåser hösten ner alla löv ur träden och omkull nedspikade valplakat. Några solstrålar tittade fram idag och de gladde mig!

Jag bakar äppelpaj, handlar på Citymarket klockan åtta på morgonen och förstår varför pensionärer hittar så bra erbjudanden (så länge vissa saker finns kvar!) och funderar på vilket bröd jag ska baka härnäst, och hur jag ska utvidga matrepertoaren.

Mysigast från Novita just nu: Rustika, ett tjockt och fluffigt garn på besök i mindre upplaga vid vårt Citymarket, ska bli en halsgrej. Passar även till tröjor och Lovikkavantar. I övermorgon kommer vinternumret av tidningen, det ser jag fram emot!

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: