Hoppa till innehåll

Gaa gaa!

29 september, 2012

Än är inte sommarn riktigt slut. Det inbillar jag mig helt i onödan, men jag hittar i alla fall lite blommor här och där, som jag fortfarande kan plåta. De regniga dagarna har tagit med sig 12 eller 15 plusgrader och det känns i alla fall bra, men hur sjutton ska man klä ungarna? Vi har kört med lagar-på-lager, eftersom det är på tok för tidigt att ta fram vinterhalarna, åtminstone i Åbo.

Idag har det varit en riktig gnälldag. Alla surar lite, även om vi var ute på promenad (tills Isaacs stora förtjusning). Jag drar mig för att gå ut med twinsen ensam – de vill så olika saker. De hatar vagnen, men om man låter dem gå ett tag, kan man gå och handla något smått i alla fall, så att de sitter ner under tiden. Och är det inte mat vi torkar, så tvättar vi byxor med näsblod eller kiss, byter bajsblöjor, springer och säger nej-nej när twinsen klättrar upp till datorn eller i köket, vill så gärna hjälpa till när man lagar mat, men det går ju inte med heta stekpannor. Och hur kan det vara så mycket tårar över att en kloss inte passar i en bil eller att man inte får släpa runt pottorna hela tiden? Det här med potträning är förresten inte min grej. Suck.

Andra gånger leker alla tre tillsammans, men det är trångt på tåg- och bilbanorna. Milja och Isaac pussas sporadiskt. Det är ganska hjärteknipande! ”Puitt” säger Milja och kryper fram till brorsan, som oftast svarar med en likadan puss.

Jag sov bort hela fredagskvällen (somnade lite efter åtta igår och var därmed vaken hundra gånger inatt, men fick iaf sova till halv åtta) och dit for den dan. Mika gjorde en mysig grönsaks- och Quornlasagne till imorron, medan jag fixade broilersås, ris och makaroner. William vill däremot inte äta och jag börjar åter bli en smula rådlös. Inte ens fiskpinnar smakar. Blä va less både han och jag är på allt tjat. Så jag tog helt enkelt bort maten.

– Jag ska skaffa 3000 tandkrämstuber som smakar gott och så ska jag äta all tandkräm!
– Men vi kanske får skaffa sån där vuxentandkräm då, som smakar illa.
– Då häller jag ut all tandkräm så ni får gå på dem, sen när den torkar blir den hård och klibbig!

 

Jo, jag vet, de är ganska söta, trots alls. Speciellt när de sover.

Annons
One Comment leave one →
  1. anneli honkanen permalink
    30 september, 2012 05:42

    Nog har ni det jobbigt – ni småbarnsföräldrar men visst är dom ljuvliga!!! Inte utan att man skulle vilja ha en sån liten i famnen att krama igen. Barnen – och barnbarnen- växer alldeles för snabbt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: