Hoppa till innehåll

Byket

6 september, 2012
tags:

Vad gör mammor när de får en ledig förmiddag?

Tja, jag vet inte vad andra småbarnsmammor brukar pyssla med (jobb?) men jag gläds åt att tvättkorgen är nästan tom, att jag äntligen hunnit mangla lakan och bädda i sängarna. Det där med att mangla och stryka brukar inte vara min grej, men jag gillar det ändå. När jag får kläder åt ungarna av Lena är de alltid så prydligt strukna att jag inte vill tvätta dem på länge. Fast de måste man ju. Hon är expert på sånt där. Jag är slarvsyrran.

Men nåt har jag lärt genom åren. När jag var yngre bannade jag mangeln och strykjärnet många gånger, men där stod jag i alla fall. Och tacksam är jag nu, för tänk om jag inte  kunde använda den? Okej, det är väl inte supersvårt, men jag vill vika som mormor och mamma gjorde/gör. Och väven ska gå ett varv runt trumman innan man sätter in plaggen. 🙂

Nu ska jag bara fixa undan fem maskiner tvätt också, hinna med W till posten och bibban ikväll. Kanske svarva ihop en fin äppelpaj? Först en kopp kaffe och en halv tupla. Aaaah, eufori!

Annons
3 kommentarer leave one →
 1. Rockmom permalink
  6 september, 2012 12:55

  Jag har aldrig manglat i hela mitt liv 🙂
  Å då har jag ändå funnits i dryga 46 år..
  Tror inte att jag ids börja med nåt sånt mera ens..

  • 6 september, 2012 07:51

   Jag tycker det är, som Nina skrev, terapeutiskt, men jag klarar mig bra utan också. Däremot tog lakanen betydligt mindre plats i garderoben nu!

 2. Nina permalink
  6 september, 2012 02:06

  Du är ingen slarvsyrra 😀 Latsmart låter bättre!
  Jag hör till dem som tycker det är förspilld kvinnokraft att mangla och stryka, sen är det en annan sak om man upplever det som smått terapeutiskt… men att tänka man m å s t e göra det som heltidsarbetande kvinna är bara befängt.

  Detdär med kaffekopp och halv tupla låter som bästa vardagshimmelriket!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: