Hoppa till innehåll

Sommaroväder

28 juli, 2012
tags: ,

Jag har aldrig vatit med om maken till oväder. Åtminstone inte något som jag minns. Det haglar blixtar, men mullret hålls på avstånd, som dova, tunga steg. Himlen är mörk, men lyser upp av täta blixtar utan ljud, flera gånger i minuten. Jag väntar med min kamera på stativ. Manuellt fokus, 800 ISO, 0″8 sekunder. DÄR kom den. Igen. Blixten som delade himlen. När jag var liten skrämde min mormor alltid upp mig med att den kunde slå ner i mig.

Trollbunden sitter jag kvar. Regnet dröjer. Det blir inget riktigt hårt regn. Vilket konstigt väder.

Dagens roliga fakta: 

Visste du att blixten faktiskt går nerifrån upp, strömmässigt sett?

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. 30 juli, 2012 08:31

    Fin blixtbild! Ovädret kom ju hitåt sen och låg rakt över oss hur länge som helst. Jag skulle aldrig ha vågat komma fram ur mitt gömställe under täcket för att fotografera.

    • 1 augusti, 2012 09:20

      Förr var jag rädd, men inte nu längre. Eller så är jag dumdristig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: