Hoppa till innehåll

Fullt ös

12 juli, 2012
tags: ,

Jättemånga skojar eller skriver om att sommaren aldrig kom i år. Jag tycker den är jättebra, här kom solen fram efter lite regnskänk och det passade vi på att utnyttja. Medan jag sov middag med twinsen (ååh, det är det bästa jag vet!) tog Mika med sig William på pappa-sonvandring över det stora stenfältet, som ligger här nära. Fornlämningen kallas kivikko eller pirunpelto på finska, men vad heter det på svenska?

Killarna hittade en massa blåbär också, det tyckte jag var tidigt. Nästa gång kommer jag och hinken med!

Sandlådslekarna börjar arta sig. Milja kastar inte sand (inte lika ofta) utan gräver och gör kakor. Idag var sanden alldeles perfekt för kakbak!

Och sommaren är vacker, snurrig, sandig och bara allmänt skön, även i en betongförort! 😀

Jag tänker på små barnfötter, hur få steg de ännu har tagit, hur stora mina är jämfört med deras och hur söta små tår kan vara.

Det här blev en bättre före- och efterbild av gårdagens klippning. Som Yvonne sa på FB, brukar det vara svårt att få barn att sitta stilla. Jo, det var det även för mig, men duktiga William satt kvar fast han fick hår i munnen och var rädd att jag skulle klippa honom i örat. Sånt gör inte mammor. Han blir duktigare varje gång (men visst blev det totaldammsugning av balkong och mamma efteråt. :D) . Jag är ändå glad att han vill att just jag ska klippa honom.

Vi har hunnit med så mycket, även om vi har barnfritt ikväll och får en sovmorgon på köpet. Jösses, hur gör man? Allt vill jag göra, nu när jag kan! Spela musik, tv-spel, sitta vid datorn, peta navelludd, skaffa femtio tatueringar, festa järnet… okej, kanske inte, men det blir i alla fall tv-spel och peta navelludd, hurra, hurra, det är så skönt med pauser!

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. greta permalink
  12 juli, 2012 08:34

  HÄÄRLIGT Bitte!!!

  • 12 juli, 2012 10:04

   Tack – och tack för att du kommenterar här och int på FB!

 2. 13 juli, 2012 11:50

  Djävulsåker! Som svar på frågan 🙂
  Och åååh så skönt det låter med barnfri kväll, navelluddspetande är en underskattad hobby!

  • 13 juli, 2012 12:20

   Heter det faktiskt så? 😀 Där ser man. Låter hemskare på svenska i så fall.

   Ja, det är så fantastiskt, man får äta, duscha och ha oljud, fast ungarna annars inte är så känsliga när de somnat. Nu känns det roligt att få hem dem igen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: