Hoppa till innehåll

Att göra mer än en sak

4 juli, 2012

Är det så att killar föds med en gen som säger att man ska göra saker enkelt och rakt, inte krångla till det? Och är det så att tjejer automatiskt tänker i vidare, mer komplicerade banor? När Mika handlar, går han in och tar det vi har på listan, men faktiskt en del andra saker ibland också. Men sådär generellt är det saker jag ber om. När jag går, ser jag efter om det finns saker Jag Kunde Behöva Som Jag Ännu Inte Vet Om. Det är ”needs and wants” vi pratar om, i mitt fall det senare. Ofta hittar jag bra saker vi faktiskt behöver också, men många gånger köper jag säkert för mycket. Jag skulle egenligen inte kalla det multitasking, utan multithinking.

När William är med, går vi in, hämtar det vi ska ha och sen är han beredd att gå ut. Punkt. Han verkar ha målet inställt på in – hitta – ut, sådär typiskt killigt. Eller har det också programmerats in redan?

Idag när jag badade twinsen, kom jag på att jag kan rensa avloppet på samma gång. Sen började Milja dricka ur en hink i badet, så jag fick ta upp henne först. Det brukar vara så (Mika undrade efteråt varför hon rapade så mycket, haha!) Sen kom jag på att det är dags att börja använda balsam, för att reda ut de här haven av lockar. Seriöst? Balsam för ettåringar? Det har jag inte varit med om förut, William hade ju knappt nåt hår alls! 😀

Sen kom jag på att jag kunde klippa deras hår lite grann, medan en i taget satt så fint i handfatet, håret var blött och kammat, så jag hittade en sax och kapade bort slitna toppar som inte gick att reda ut.

Men på sant, gör killar sånt här också? Det här är inte meningen som nån schymf mot killar, utan snarare en fundering över vad det är som gör oss olika. Finns det med redan från födseln, på samma sätt som Milja verkar ha en helt annan sorts omvårdnad om saker, dockor och nallar, än Isaac. Mika är jättebra med barnen, han är med dom långt mycket mer än jag skriver om i bloggen, han låter mig sova, vi turas om, men han är ganska killig i just det här avseendet, att man gör nåt och sen är det bra. Är det lika hos er?

(lite lekbilder måste vi ju få med idag också, så här kommer tre stycken! Man sover bra av bad och mycket utelek. Vädret är ju så sjukt bra att man bara vill pausa tiden nu.)

(det har blivit mer fart under fötterna sedan de började gå mer. De hittade själva vägen mellan ett par av lekparkerna idag. Hur kan man det som ettåring? Coolt i alla fall.)

Annons
One Comment leave one →
  1. 5 juli, 2012 05:00

    Jag känner definitivt igen mig 😉 Och T också 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: