Hoppa till innehåll

Att vara två

27 juni, 2012

När man är en tvilling eller barn nummer två finns det stor risk för att man får göra mer saker, än vad första barnet fick göra. Eller vad ett ensambarn skulle göra. Kanske för att morsan och farsan har släppt på en del spärrar och sett att det kanske inte är så farligt. Kanske för att man inte har samma tid för två. Eller bara för att barn är olika.

Milja och Isaac gungar redan ensamma i en större gunga. En i taget. Och de tar sig upp- och nerför rutschbanan själva, men det är alltid någon som står intill dem. Idag var det ganska kasst väder ute, men solen tittade fram då och då och värmde dagen till 15 plusgrader. Att det däremot blev lite bastukänsla, är en annan sak. Det torkar upp på gården, så vi slapp regnbyxorna i alla fall. Däremot regnade det ännu mer syrénblom än igår.

Att vara två tvillingar är också bra. Då man kan ha någon att gunga med. I en stor gunga. Och med en mamma som gör fart, det är bra.

Eller gunga lite på en mindre gunga, tillsammans med sin bästa vän.

Eller rida på en stolt springare och spana ut över sina kommande kungariken!
– Halt, ser du syster! En nobel moder har alltför lite att göra, nu måste vi hitta på nåt!

Fast när vi ska sova, vill Isaac inte gosa med nån syster. Då trycker han sin näsa hårt emot min och tar tag i mina öron. Det är både lustigt och gulligt och man blir varm i hela kroppen. Det också ganska svårt att hålla sig från att skratta. Han vänder och vrider, oftast hamnar han till slut med ryggen mot mig eller ovanpå mitt ansikte. Sen tar han min hand och sätter den mot sitt hår eller sitt ansikte. Som om han ville att jag ska stryka honom. Kan man annat än smälta av sån behandling? Tänk att man kan vara så liten och ändå så kärleksfull. Det stämmer bra det där med att barn tar kärleken för givet. Det är så det ska vara.

Jo, förresten. Varmvattnet kom tillbaka. Med besked och rost ur rören. Huu. Jag påmindes om varför jag aldrig dricker varmt vatten ur kranen.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: