Hoppa till innehåll

2 x öroninflammation

7 juni, 2012

Nu är vi hemma efter en lång dag. En som trots allt blev en bra dag. Tvillingarna har öroninflammation. Under dagen verkade de glada igen, men när kvällen kom steg Isaacs feber till 39,2 och då hade vi redan ringt och sagt att vi kommer till jouren. Jag var inte speciellt hågad att åka tillbaka till jouren efter det förra besöket, men det här gällde ju inte mig. De får säkert en massa ”onödiga” patienter dit och jag förstår att de försöker sålla. Egentligen borde nån läkare gå ut och kolla öronen på alla småbarn i vänterummet. Tänk va snabbt och effektivt det skulle vara!

De blev dessutom förbryllade när jag la fram två Kela-kort vid receptionen, men sen förklarade vi att det gäller båda. Samma sak när vi skulle in i väntrummet. Vi var ju där alla fem och Mika gick först med vagnen. Sen var läkaren på väg att stänga dörren. Hon trodde väl att jag och William tillhörde nån annan som väntade.

 Nej, vänta, vi ska också med, sa jag och hon log lite och sa nåt i stil med: Jaså, ska ni det. 

Läkaren var i alla fall jättetrevlig. En ung tjej som var lugn, saklig och tydlig. Alla fyra öron var inflammerade,  men allra mest rött var det i Isaacs ena. Hon berättade också att det inte alltid är så att tvillingar får öroninflammation samtidigt, speciellt inte tvåäggstvillingar. Det beror på örongångarna.

Nu har vi jagat bankomater, apotek, köat. William har varit jätteduktig och väntat massor, ungarna sover och medicinerade och det känns skönt att vi hittade nåt fel till febern som inte riktigt gav med sig. Läkaren sa också att det är typiskt att ungarna ”glömmer bort” sina krämpor under dagen när de leker. Det var ju precis så det var.

Tidigare på dan idag, hann vi med en kort vagnspromenad i skogen. Det var nästan för varmt i solen (över 20), men skogen var lagom skuggig. Det blåste sunnanvinden bort myggen och det doftade sommarlov och starkt av liljekonvaljer. Ungarna tyckte det var mysiga att titta på fåglar och pinnar. Jag gillar vår vagn och våra däck som tål både stigar, stenar och lite oländig terräng. I skogen kan vi tanka ny kraft inför dagens utmaningar.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: