Hoppa till innehåll

Balkongliv och förkylning

30 maj, 2012

Det är två snoriga och lite febriga små barn som kryper runt här hemma. Fast jag vet och har sett att de inte kan gå, så är kryper de fortfarande faktiskt än. Isaac släpper ibland och säger ”gaa-gaa!” och tar ett par steg, men vågar inte riktigt. Milja tog ett steg idag, sen återgår hon till att springa på knäna. Jag har aldrig sett nån springa så fort på knäna!

Vi har förresten ett bollproblem. Om ungarna kastar nåt, brukar jag säga: ”Nej, man får inte kasta. Bara bollen får du kasta” eftersom vi har ett par mjuka bollar. Jag har stoppat undan den spelande bollen, men tog fram dem igen och nu försöker Milja kasta den. Hmm. Hur förklarar man det?

Isaac favorithobby: Att klättra uppför rutschkanan från fel håll. Sen släpper han sig sakta och hasar ner. Och skrattar. Detta upprepas cirka femtio gånger. Egentligen tror jag han vill allra högst upp, för han tror att han kan se bilar utanför fönstret.

Vi tog en liten promenad, fast Isaac hade feber på morgonen. Det är så knasigt väder. 12 grader och svalt i skuggan, men varmt i solen. Det blev lite extra kläder i alla fall. Ungarna brukar inte sova två gånger per dag, men nu hörde jag något som rasslade i vagnen och det var Milja som snarkade. Stackars tjej, man skulle vilja kunna hjälpa till att hosta bort det där slemmet. 😦

Dagens visste du att: Uttrycket ”mellan hägg och syrén” kan ha sitt ursprung i den årliga period då skomakargesäller enligt skråbestämmelser skulle friställas för att ge sig ut på vandring. Vissa skomakerier stängde då under gesällens frånvaro och uttrycket förstås av utomstående som att skomakaren stängt för att njuta av den bästa tiden på året.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: