Hoppa till innehåll

Feel good-fredag

18 maj, 2012

Nä nu ska vi prata annat än tics och Tourette här, tycker jag. Även om det blir mycket läsningar när det handlar om sjukhus, av nån anledning.

Idag har det varit en rätt bra dag, speciellt med tanke på omständigheterna. Den ska jag avsluta med lite garnnystande och kanske nåt slött tv-tittande, om det nu kommer annat än Call of Duty:MW3 i vår tv. 🙂 Men först, lite bilder från den kalla kvällen. Brr, vart tog värmen vägen?

En fundersam dotter, en superglad sådan och en ”däddäää-här är jag juuu”-dito. Att vara ute med ungarna är faktiskt nåt som är väldigt givande och skönt. Speciellt när man väl är ute. Mycket bättre än att sitta och glo på en tv eller dator, även om det också har sin tid.

 William ville att jag skulle gräva stora gropar så att vi kunde fånga björnar. Fast sist och slutligen fångade vi bara tvillingarna. 🙂

Hur många får plats i en båt? Nästan hela familjen! Och så Per-i-skopet såklart. 😛 När twinsen tröttnade på gungleken, satt William och jag kvar och sjöng långa ramsor om båten Dacapo och bitar ur ”Att angöra en brygga”, men jag kan ju bara sopran 2-stämman.

Vi tog en promenad förbi mängder av liljekonvaljer, förbi häggar och brudspirea som redan börjat slå ut.

William ville också fota dem, fast de lite slagit ut än, så han fick låna min kamera. Sen sprang vi ikapp pappsen och twinsen.

– Nej mamma, du får inte trampa på daggmaskarna! sa W plötsligt till  mig.
– Men det gör jag ju inte heller!
– Jag menar de där maskarna, sa W och pekade på nedfallna björkhängen. På finska kallar han dem piikkimato. Med ett t, såklart. 🙂 (piikkimatto= spikmatta, mato=mask)

Han är så fenomenal på att komma på saker!

 Jag har förresten fått en kamerakompanjon. William har en gammal systemkamera som han fotar ALLT med. Mig i nattlinne, sina ben, väggar, mina garn, sina leksaker, en klocka, en vägg, jag som spelar PS Vita, Mika som tränar, Mika i förbifarten. Jaha! Det är såhär det känns att bo med en bloggalning med kamera i handen hela tiden! 😀 Fast han fotar bra också. Det får bli ett annat inlägg, en annan dag.

Annons
One Comment leave one →
  1. IdaÅ permalink
    19 maj, 2012 07:31

    Eddie är också jätteintresserad av att fota så jag grävde fram vår urgamla sony kamera med 3.2 pixlar och han har fotat ALLT! Vissa foton blir ju riktigt bra, andra raderar han direkt 😉 Kul att följa med vad som är värt att fotas enligt en blivande 5-åring…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: