Hoppa till innehåll

Sommar i byn

14 maj, 2012

Hej världen utanför!

Ni vet ju vad som pågår här hos oss. Jag lagar mat, vilar med bebblorna, springer ute med vagnen och handlar. Samma lika, men ändå olika.

Det känns somrigt, fast det inte är särskilt varmt. Vi ”försov” oss redigt idag! Jag skulle bara sluta ögonen en stund, när twinsen somnade. Powernap, ni vet. Jovars. Power var ordet, när vi vaknade två och en halv timme senare, hungriga som attsingen! Jag svarvade ihop fiskpinnar och potatismos med rotsaker och och ungarn åt med glupande aptit. De älskar fisk och då  menar jag inte bara fiskpinnar, utan lax eller vad vi råkar ha. Det är bra det! Lax med flax är bra för kropp och tax!

Vi går annorlunda vägar än vi brukar. Söker lite omväxling i en annars ganska bekant tillvaro. Skuggorna är inte långa längre, solen står högre, fast vi är ute senare än vanligt.

Trots den hårda blåsten, är det grönt och försomrigt. Mjukgrönt, sådär som det är bara i början.

Fjolårets kulturtulpaner vajar fortfarande på vissa ställen. De är så fina!

Vi gungar och leker sandlådelekar. Milja vill sprätta sand, Isaac äta på pinnar. Jag vill bygga sandslott och Milja skrattar åt mig. Ja, det är ju ganska larvigt att vara 36 och bygga sandslott, men tänk vilken tur att jag har twinsen som ursäkt. 😉

Vi hälsar försiktigt på en oblyg ekorre. När jag kommer en och en halvmeter nära, slutar han snaska kotte och pilar iväg en bit uppför trädstammen.

Det är som det brukar här i förorten. Ganska mysigt och grönt och nära till naturen. Ungarna trivs ute och vill aldrig in.

Dagens höjdare!
Vår vagn funkar igen! Fixar-Faffa öppnade den där mojängen vid teleskophandtaget och så sprätte den ut. Jag fattar inte hur man kan designa en vagn såhär. Alla vet att syskonvagnar är stora och breda . Så sätter man två tryckknappar LÄNGST ut, så att de tar i alla väggar, hissdörrar och gavlar när man går förbi. Vad är det för sätt? De är lite vinklade, men de kunde väl vara på ovan- eller undersidan om handtaget, så man inte riskerar att klämma sönder dem.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: