Hoppa till innehåll

Att njuta av en kväll

3 maj, 2012

Ja, egentligen ville jag bara sätta mig ner och sticka eller ta det lugnt, men vi beslöt oss för att gå ut med hela dagisskaran en gång till. Jag brukar inte orka två gånger om dagen, men det blir ju lättare när det är mindre kläder och när vi är två.

Alla blev gladare, kvällsgröten smakade plötsligt väldigt bra och twinsen åt med glupande aptit. Jag har oroat mig för deras ätande fram och tillbaka, speciellt den senaste tiden, men vet också att det kan bero på det här vårvinterviruset som härjar. Och nu hoppas och ber jag att Isaac och William inte ska bli magsjuka – de har klarat sig hittills – utan att det räcker med förkylningen. Vi tjejer (och Mika) däckade under kräkäcklet, men det verkar vara en ganska snabb variant.

William klättrar högt uppe på klipporna, men inte ensam. Alla gillar skogen. Twinsen gillar sandlådan. Fast just idag gjorde stället skäl för namnet; det blev riktigt kallt på slutet. Fast det heter inte Stenstaden på riktigt, det är W:s påhitt.  Trötta ben och kalla händer hade vi, när vi gick hem, men glad över att vi orkade gå ut fler än en gång idag. Det kanske blir lättare när man har fler barn? För att det känns som om de river ner huset annars.

Dagens lektips:

En stor yoghurtburk blir en perfekt sandleksak! Just nu bär ungarna runt den hemma och gömmer saker i den. Eller varför inte en burk för tuschpennor? 🙂 Jag har sett de som virkat en korg/dekoration runt den också, det blev fint.

Och nu, nuuu jag sover alla små gullungar och då kan jag lägga upp maskor till nåt nytt, medan Mika svingar sin handtagskula på balkongen.

Dagens bästa mattips: av en kompis på fejjan

Dagens William:

På väg hem från utflykten:

Mamma, se där!
– Menar du trädet?
Nej, på elsladden.
Högt uppe en ledning mellan husen, sitter en duva och kroo:ar i solen.
– Aah, du menar duvan, kroo kroo.
Det är kanske en… vinduva!

Tack för flabbet, du är så störtskön, William.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: