Hoppa till innehåll

Galna bokdagar

18 april, 2012

Det bästa med Galna Dagar/Hullut Päivät, är att:

– man kan ta sin fyraåring under armen, penningpungen under den andra, åka buss och ha en mysig kortkväll på stan, bara vi två. Och slippa tänka på parkering!
– man hittar baslinnen för 5,90. Sånt där som är tråkigt att shoppa, men som man alltid behöver.
– man får gå runt och se på folk.
– man hittar billiga barnböcker  för 6,90 och DVDer i trepack för 9,90.

Det sämsta är att:

– DVDerna bara har finskt prat. Men jaja, det kan vi leva med. (Bamse på finska? wtf liksom?)
– man hittar så mycket annat! 😀

En bok som inte var på rea, kunde jag inte motstå. Den heter Viktiga knopar och innehöll en lång radda knopar, knutar och tips. William var helt såld, men även ganska otålig och fattade inte varför han inte kunde alla knopar på en gång, när det fanns så bra bilder! Jag gillade den här boken själv också och jag tror en viss farfar kommer att kasta ett öga på den med sonsonen inför seglingssäsongen. Boken innehöll även ett rep som man själv kunde testa med. Hmm, det blir nog till att sätta den här ungen i sjöscouterna (hoppas!) när han blir äldre.

På tal om böcker, kunde jag inte motså den här lilla fickpocketen. Alltså, är det här nån nymodighet som jag helt missat (lol, what’s new, jag hänger inte alls med i trender numera). Man läser alltså boken på tvären och den är störtliten. Jag vet inte varför, men jag gillade konceptet direkt!

Det enda tråkiga ikväll var att William, av nån anledning, har blivit rädd för rulltrappor. Speciellt sådana som går uppåt. Jag praktiserade lite mild KBT och tog honom varsamt i handen, bar honom om jag måste, men visade också gång på gång att det inte är farligt om man inte stiger av. Att man inte fastnar eller nåt sånt. Han åkte med mig många gånger, men under protester. Det blev dock bättre under kvällen och vi fortsätter utsätta oss för rulltrappor, lite i taget.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 18 april, 2012 10:25

  Jag såg de där minipocketarna för första gången i Stockholm i höstas. Minns inte att jag skulle ha sett dem här i landet alls. Så inte är du så värst out. 🙂

  • 19 april, 2012 09:25

   Nåmen va bra! 😀 Jag tyckte de var jättecharmiga, om än nån euro dyrare än pocket. Fast det är väl nyhetens behag som kostar.

 2. Annepauline permalink
  19 april, 2012 03:46

  Första gången jag såg de där miniböckerna trodde jag det var något slags sammandrag av en bok! Men nähädå, alla kapitel är med som i en normalstor bok. De är jättebra att ha med sig till exempel på tunnelbanan, lätta att hantera och ha med sig, lätta att läsa, perfekt när man reser och läser.

  • 19 april, 2012 07:13

   Och så är de jättemysiga. 😀 Fast man inte reser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: