Hoppa till innehåll

Torsdagstrivsel

12 april, 2012

Det är mycket som mammalivet har gett mig, mycket sedan twinsen kom. Ibland tycker jag att jag har fått bättre tålamod (jo lite i alla fall!) – för att man måste ha det. För att det inte funkar att tro att man har tid med egna saker, så mycket som jag hade med W. Nu är de tre, så man hamnar automatiskt att stiga åt sidan och konstigt nog känns det ibland lättare för att de är fler än ett barn. Och skrikandet, det får man ju tillbaka senare. Andra gånger märker jag ju tar mitt humör tvärt slut och jag ger upp på momangen. Men väldigt ofta går det faktiskt ganska bra. Det här med att testa gränser och se hur mycket och långt man orkar och kan, gäller inte bara med barn. Det är lite så det har varit hela mitt liv med Tourette också. Hur långt kan man gå? Kan man bli polis? Kan man jobba som väktare? (nej-ja; i mitt fall). Det är samma slags sökande som jag träffat på hos andra med funktionshinder.

Idag är det glada tongångar. Om gårdagen var en väldigt intensiv dag, har denna varit mycket lugnare. Det är slow living nästan. Det är parkhäng, promenad, mat och mellanmål. Några virkmaskor på en korg. Milja drar i trikåtrasorna och linder dem runt sig. Twinsen äter bitar av mina bananmuffins och jag vågar knappt ge dem rakt i munnen, för de biter mig i fingrarna. Jag får hjälp av faffa med att hämta W på dagis, eftersom Mika är på lång arbetsresa. Det går bra, när man är förberedd på det. Och som Mamafive kommenterade i förra inlägget: när man har rutiner. Det + att äta regelbundet och få vila nån gång, gör att det går bra.

Det var förresten nio plusgrader ute idag! Hurra, det betyder att man kan vara utan vantar en stund, om man är en bebblo. Om man är en mamma: ta fram jeansjackan. Underbaaart!

Nu sitter jag och raspar ner några digitala rader till tonerna av Sonja Aldén, medan bebblorna sover en stund på balkongen. De kringströdda sakerna är för stunden ihopplockade, men kommer snart att ligga på sina vanliga platser. Det vill säga: överallt. =)

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: