Hoppa till innehåll

Ett år

22 mars, 2012

Vilken dag. Vilket år. Idag har vi firat twinsen födelsedag. Ett år. Ett otroligt, ofantligt stort och mäktigt år. Så mycket vi har vi hunnit med, så mycket har förändrats, så mycket har man känt och så mycket finns det kvar att uppleva.

Jag vet att man inte behöver städa alltför mycket när man har ettårskalas. Alla vet att man är en barnfamilj. Alla vet att det är stökigt. Ändå vill man ha lite fint och festligt ibland, för sin egen del. Dels då några av gästerna inte sett vårt nya hem. Men hu va svårt det är att plocka undan kläder, när två andra drar fram. Öppnar en annan låda, drar fram mina kläder. De ska ju få leka, på sin egen dag.

Ändå har det kommit så mycket tårar. Tårar för att jag fick en sådan flashback till vad som hände för ett år sedan. Till den där otroliga omställningen, till förlossningen, till vissa känsliga minnen. Och ännu mer tårar för att jag inte får dela den här dagen med min familj i Österbotten. Tårar över mina egna val, över min egen tafatthet, över mina egna tillkortakommanden. Över små och stora saker.

Så det är ganska skönt att den är förbi. Ungarna har fått kalasa på en bit av den riktiga tårtan. Och vad de åt! Med varsamhet. Och stor koncentration. Majsringar, mjölk. Sång och presenter. Tack snälla gudmor och gudfar för den coola boken och det andra! Det uppskattades!

Och gammelmormor E kom med tulpaner och en underbar bok med böner och verser om trygghet och änglar. Innan de gick sa hon (på finska):

Jag tänker så mycket på dig, jag ber för dig varje kväll. Och det där satte sig djupt i hjärteroten.

Jag känner mig trött, ensam, elak, glad, dummamma, otacksam, otillräcklig, stressad och trött, men det finns kanske hopp för såna mammor också. Nu tar vi natt och säger Tack liv för min älskade barn, för att de är friska och för att de har så fina människor som bryr sig om dem och ger så många saker för att hjälpa oss!

Galoppboken är tydligen något nytt, den har väldigt detaljerade och coola bilder.

Tårta fanns så det räckte och blev över.

Annons
8 kommentarer leave one →
 1. 22 mars, 2012 11:18

  Grattis till er alla iblandande 😉 Och tack för att du delat deras första år med oss. Det har varit roligt att följa tvillinglivet.

 2. fammo permalink
  23 mars, 2012 08:33

  Víd ett barns födelsedag borde man även gratulera föräldrarna som gör ett fint arbete i detta, inte alltid så barnvänliga samhället. Dagarna, att inte prata om om nätterna, kan inte alltid vara så lätta! Så här kommer det: Ha den äran idag Bitte och Mika!

 3. 23 mars, 2012 09:23

  Grattis till er alla :).

  • pirjoeriksson permalink
   23 mars, 2012 10:12

   Tack , Bitte,Mika, ,Tack William, Milja o. Iisac ! Så gosig 1-års tårtkalas. Kalaset var just så, som ded ska ,hemma hus 3- småbarn m.mamma o. pappa! Var jättekul, att se hur ni bor, för nu har vi mycket enklare att följa era bilder o. ditt blogg, Bitte vi kan ju se er i erat hem-miljö, allt text blir mera som ”live” .

   • 23 mars, 2012 03:42

    Nämen va roligt att du kommenterar! Tack själv, det var så roligt att ni kom!

  • 23 mars, 2012 03:43

   Yay, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: