Hoppa till innehåll

Tvillingliv, del 61

20 mars, 2012

I morse tänkte jag bara ”oj, vilket lång dag det här blir…”, när vi hann med matkokande, tre bajsblöjor och spring efter ungarna som inte hölls i köket, redan innan klockan nio. Nåja, dan är inte slut än, man ska väl inte ropa hej innan man trillat i bäcken. Men so far, so good och det är vi glada för!

Isaac har fattat det här med att äta med sked. Milja tuggar bara på skeden, men äter gärna makaroner och ärtor med händerna. Jag måste erkänna att det här är en av de saker jag tycker är riktigt jobbig med småbarn; när de ska lära sig äta själva och det blir superklafsigt och det är mat i hår och på lår. Just nu flyger det i alla fall inte runt mat i rummet, det är jag glad för. Jag tror att de kan mer än jag låter dem göra, jag vet nog det. Det tar emot att inte mat, även om det där matandet straffar sig i längden! Jag jobbar vidare med det och ungarna jobbar med att lära sig. 🙂

Nåt som alltid går ner är bröd. Brööööd, bröd och bröd! Jag får äta min mat ifred om jag serverar de små liven bröd på stolkanten. Då står de där och mumsar, petar, tappar, äter från golvet och är sååå glada. Isaac börjar varje måltid med att säga: Mmm-bah!

Nej, inte bröd nu, svarar jag då och båda pekar och tittar på brödpåsarna.

Vi har hunnit med både nya leksaker (makaroner i tomma napplådor), balkonglek och promenad. Solen var framme rätt länge och fyllde rummet med liv och ljus. Mina tulpaner älskar ljuset och spretar åt alla håll. Jag vill byta till tunnare kläder på barnen, men eftersom de bara sitter stilla i vagnen än, är det lite för kallt för sommarjackor. Fyra plusgrader är ju trots allt inte så supervarmt, fast man har siktet inställt på värme. Idag är det vårdagjämning och igår såg jag en man byta till sommardäck på sin bil. Det är bra med vårtecken!

Annons
2 kommentarer leave one →
  1. Sanni permalink
    20 mars, 2012 07:10

    Oj va skönt att du inte sluta blogga 🙂 Härliga bilder och ungar…kämpa på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: