Hoppa till innehåll

Att njuta av städning

20 mars, 2012

Det är märkligt hur vissa dagar bara rinner ifrån en, medan andra blir supereffektiva. Nu njuter jag av lugnet. Ungarna har somnat, jag tog tag i virknålen igen. Jag har hunnit dammsuga och gå ärenden på stan, jag bläddrar i en årsgammal Novitatidning och får nya idéer från gamla mönster. Roligt, skojigt! Om jag bara fick ordning på den där klädhögen som stirrar på mig, skulle det vara lugnt ett tag igen. Jag säger som en kompis sa häromdan: Min nya favoritdoft är dammfritt!

När man är fyra-fem år, är man en bra hjälpreda. Det stämmer så bra. William rullar ihop mattor åt mig, när vi skulle städa. Och tillbaka dem när de var dammade. Vilken kille! Jag njuter av den här tiden då det ännu är roligt att hjälpa till och hoppas att någon liten ynka grej fastnar i huvudet tills han blir äldre. Vem vet, det kanske det gör.

– Mamma, jag vill inte bli dagisvuxen när jag blir stor.
– Det behöver du inte bli, alla blir inte dagisvuxna. Jag är inte dagisvuxen, för det passar inte mig. Man kan jobba på kontor, eller med att reparera saker. Kanske bygga nåt, det tycker du ju om!
Jag ska bli byggare.
– Då kanske du kan bygga båtar, eller hus. Eller rita hus.
Jag ska bygga hus. Då jag är 18 är jag vuxen och då är faffa 65 och då ska jag bygga med faffa.

🙂

Annons
One Comment leave one →
  1. fammo permalink
    21 mars, 2012 08:18

    Han har redan uppfunnit medel mot åldrandet; faffa blir bara 4 år äldre på samma tid som han själv föråldras 14 år; vilken kille!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: