Hoppa till innehåll

Tvillingfenomenet

8 mars, 2012

Vi har flera mataffärer väldigt nära vårt hem. Det är fördelen med att bo nästan-i-stan. Men en av dem ligger lite sådär lagom långt borta, så man hinner promenera lite, titta på bilan, bussan och bumbeliböörnan som jag brukar säga åt twinsen. Det blir också lagom spännande så att de ibland somnar, antingen på dit- eller tillbakavägen.

Det är märkligt var mycket tvillingar det finns i världen! När man frågar folk, har de en nära bekant, en kusin eller nån annan i släkten med tvillingar. Idag fick vi uppleva Tvillingfenomenet två gånger. När jag kom ut med soporna, stannade en äldre herreman extra länge nära vår vagn. Han var på väg hem från affären själv, det var halt och jag tänkte att han kanske vilade sig, men det var uppenbart att han ville oss något. Jodå, han ville fråga om barnen var tvillingar. Han hade själv barnbarn eller om det nu var hans kusin som hade dubbla tvillingpar. De bodde i Rovaniemi. 🙂

I affären var båda twinsen vakna och drog därför till sig mer uppmärksamhet. Det är ganska roligt, speciellt då man inte träffar så mycket folk här hemma. En annan man kom fram till oss, log och frågade vad tvillingarna vägde när de föddes. Jag svarade.
Här har du en annan, sa han och pekade på sig själv. Gissa hur mycket jag vägde när jag föddes?
Det kunde jag inte.
1,9 kilo! sa han stolt.
Ja, du har klarat dig bra, ser jag, här är du ju idag, sa jag glatt.
– Ja och jag går 10 kilometer om dagen, jag är 73 år, fortsatte han och småpratade vidare. Han ville inte riktigt gå, han ville hela tiden säga något mer, men önskade oss till slut en fortsatt bra dag. 😀

Jag vet inte om det är solen som lockat ut det glada humöret, för det kryllar av stavgåender människor och hundar och ungar och hembryggt äppelvin. Eller nåja, kanske inte det sista. Det är härligt att bara spontanprata sådär med folk som man inte känner. Tänk alla sköna människor man inte visste fanns!

Idag och imorgon är jag solo med alla tre ungarna och utan backup. Det känns annorlunda, men samtidigt sporrar det mig att göra en massa saker. Fast idag skulle fammo&faffa köra hem W från dagis, eftersom det ändå är några kilometer dit. Kanske man borde passa på att skrinna lite ikväll när det är så himla bra väder och vi har blivit utlovade korvsoppa? Jag kanske skulle slänga ihop lite kanelbullar medan jag är igång också.

Dagens lek:

Twinsen har fått en egen låda i köket. Det dras ut makaroner och kokosmjölk och soltorkade tomater. 😀 Milja älskar linsskyddet på kameran. Hon vill ha det och sen sätta det tillbaka på kameran. Hon sätter gärna nappen i munnen på sin bror också, den lilla goa tösen!

Annons
5 kommentarer leave one →
 1. 8 mars, 2012 01:54

  Det där fenomenet har jag råkat utför många gånger när kottarna var små och satt i barnvagn. Blickarna bara dras till de två. Men nog måste du väl också godkänna att, det är roligt att se andra tvillingar i barnvagn. 😉

  • 8 mars, 2012 01:57

   Ja, det är oerhört roligt! Jag kollar alltid extra efter de som har dubbelvagn/syskonvagn. Och man får höra att det är ”nog jobbigt med två”.
   – Jo, brukar jag säga, men det går ganska bra ändå. 🙂 Det är jobbigt med syskon också, speciellt i nära ålder, men det pratas det inte riktigt lika mycket om. Det har olika sidor det där.

 2. 9 mars, 2012 02:39

  Då jag var in till Åbo förra veckan stötte jag på ett annat tvillingfenom. Tror jag stötte på tre tvilligpar (alltså småbarn) på en halv timme! Eller så är det bara jag som inte är van att vara i stan dagtid 😉

  • 9 mars, 2012 09:13

   Det var nog ovanligt! Jag tror du hade tur. ^^
   Skoj! Och sen tror jag faktiskt ibland att man ser lite fler, för att man spanar efter vissa saker, oavsett vad det nu råkar va.

 3. 13 mars, 2012 09:55

  Alf Robertsson riktigt 😉 Jag menar Äppelvinet.

  Jo våren lockar nog ut glädjen ur folk nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: