Hoppa till innehåll

En sjal och lite barn

6 mars, 2012

Den blev klar, den stora sjalen, till slut. Ungefär en månad tog det, och då väntade jag en vecka på att den andra härvan garn, eftersom jag fick fel färg först.

Mönstret heter Shetland Triangle Lace och är väldigt tacksamt att sticka, när man kommit underfund med det! Det är också lätt att variera garn- och sticktjocklekar, och ändå få ett vackert resultat. Två härvor Casbah Sock gick åt till mitt projekt.

Igår satte jag upp den på blockning och det tog mer än hela Williams madrass, som råkade vara ledig just då (och äntligen torr). Den var alltså ungefär 200×80 cm utspänd.

Jag sätter in ett par bilder på det söta ungarna och tänker att jag ibland kräks lite åt mig själv för att det är så gulligulligt i bloggen. Jag står och kokar mat på fyra plattor, William frågar var tionde sekund om maten är klar, men när han äntligen får den, äter han nästan inget. Det skulle vara kul om nån åt, ibland. Ungarna kryper runt, runt, vi skalar bort mer och mer och snart ekar det i lägenheten. Jag tvättar kläder, ett nedspytt lakan i tvättstugan, jag vågade inte riskera att tvätta det i vår egen maskin. Det som egentligen ska vara tvillingarnas rum, svämmar över med saker vi har plockat undan och där hänger också en massa tvätt, som jag inte hinner med. Nu har både Isaac och Milja börjat gallskrika så fort jag sätter på dammsugaren och jag tänker att jag kanske skulle hinna tvätta fönster eller byta gardiner en gång per år, utan att nån skriker, men det kanske får bli nästa år. Suck vad det här tar på nerverna. 😦

Annons
7 kommentarer leave one →
 1. greta permalink
  6 mars, 2012 06:40

  Ack så fin den är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 6 mars, 2012 07:48

  Men oh så fin den är!! Färgen är också väldigt vacker!
  O oj så söt bilden på tynknäsan och de små tänderna är!
  Här gillar den yngsta dammsugaren. Lite för mycket. Han ska alltid nästan sitta på den och så får man akta att man inte gör honom illa i misstag. Fönstertvätt, njae. Ingen idé tänker jag. De är ju fyllda med handmärken följande dag. 😉

  • 8 mars, 2012 03:47

   Tack tack. 😀
   Ja, hur kan de komma sig att de blir så supersöta när de kisar sådär?
   Det är ett annat problem det, men ett ganska bra problem. Jag borde nog tvätta balkongfönstren en gång i alla fall!

 3. 6 mars, 2012 08:02

  Väldigt fin schal och färgen är också extra, härligt elektriskt blå!
  Hoppas den värmer dig under kulna vårvinterdagar men också på sommarkvällarna!

 4. 8 mars, 2012 08:49

  Jättefin sjal Bitte!
  Hemma hos oss är det dottern (4 år) som är livrädd för dammsugaren. Hon tror att den kommer att dammsuga upp alla hennes leksaker, och i värsta fall henne själv också. Antar att skräcken kommer från den gången hon själv råkade suga upp en strumpa…Oj vilken kalabalik det blev. Numer går hon snällt i sitt rum på övre våningen och leker medan jag dammsuger mellanvåningen, för ett barn som skriker konstant bredvid en då man dammsuger (då dammsugandet annars är så roligt) är verkligen ingen fröjd.

  • 8 mars, 2012 10:47

   Ojdå, jag förstår. William säger också att han är rädd ibland. Sen säger jag att det är jag som bestämmer, det är jag som trycker på knappen och kan stänga av dammsugaren om jag vill, det är inte maskinen som är farligt. 🙂

 5. 8 mars, 2012 10:48

  Tack snälla ni! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: