Hoppa till innehåll

Den envisa

25 februari, 2012

Det är inte så lätt att veta vad den här lilla tjejen vill. Inte äta i alla fall, bara spotta ut, redan från första skeden och kleta, kleta och kladda. Jag har försökte ge dem små matbitar att ta med händerna och Isaac fattade genast vad det var frågan om. Han åt glatt, men den lilla tösabiten – icke. Nej, bara kasta mat, smaka lite och spotta ut. Jag ger henne en sked istället, så honkan ta mat från tallriken, men nej, hon klämmer maten mellan fingrarna och kastar skeden. Hehe, det här kräver myyycket stort tååålamod ännu.

Nåt är fel, det är mer tänder eller nåt på gång, för ungarna är lite riktigt nöjda med nånting. Det är mycket gråt, inte bara för att de klämmer varandras fingrar i lådor. Sen är det en del stående vid hyllor, en kommer inte ner, den andra kommer inte fram, de vill vara i famnen, men ändå inte. Men ute, där ville de vara. Det var två trötta kids som somnade i vagnen, när vi rullade fram över frusna och guppiga snömoddsrester. Jag hade med mig en massa papper, kartong och glas, som vi sorterade. Och vad hittade vi i botten av den stora väskan? En liten napp, såklart. 🙂

Och nu faller det mängder av snöflingor igen. Det ser ut som om Gud skulle ha skakat sitt duntäcke. Äsch, vi som redan hade takdropp idag. Jag vet ju att våren dröjer än. Ifjol kom det en massa snö långt efter att twinsen var födda. Jag börjar verkligen vara mogen för vår nu. Jag saknar mina systrar och familjen i norr. Funderar och funderar tusen gånger över den där långa resan som vi tänkt göra. Men sådär långt i bil med en Milja, som hatar att vara fastspänd? :-/

Grekiskt käk hade vi ikväll, Mika stod för vuxenmaten. Vindolmar, den egna potatissalladen, lantbröd och tzatziki, fetaost och kikärtor. Smaskens!

Och William, den lille lurven, han härmar allt vi säger. Man får verkligen börja vakta sin tunga på ett annat sätt än förut. Fast han säger bra och smarta saker också. Huh. Då pratar han inte bara om bajs och pruttar på dagis.

Annons
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: