Hoppa till innehåll

En onsdag i januari

18 januari, 2012

Jag säger som en kompis på fejjan; nu borde man trycka på stoppknappen; vädret är helt underbart, tre minusgrader. Fast jag tar gärna emot mer snö. I köket har håller ett knippe rosa tulpaner på att slå ut och kylen är fylld med mat (tusen tack, Merja!). Jag överlevde dagens shoppingresa, som av nån anledning blev hundra gånger tyngre än den borde ha varit. Jag fattar inte om det är tröttheten eller lågt blodsocker eller nån slags stress som gör att jag har så ini vassen med tics. Man blir trött, andfådd, får hjärtklappningar och gråter när det äntligen är över. Blä för tics-skov, man känner inte sig normal, men jag överlevde ju!

Isaac och Milja har varit hur gulliga som helst. Hälsningar från pottkanten! Fast Isaac vill luta som framåt, men den påföljd att han ramlar av potteländet. Jag höll på att tvätta Milja när jag fångade upp honom med ena benet. Och den där röda hyllan, den blev snabbt rensad idag, kan jag tala om. Nu skulle jag bara behöva ett skåp på väggen där man kan sätta alla de där sakerna man hela tiden använder. Såna gånger ogillar jag våra betongväggar.

Så fort brorsan var borta tyckte Milja, som älskar att stapla och rada upp saker, att pottan var en utomordenlig låda. Tänk, nån hade satt en så behändig grej åt henne, just här, på lagom höjd.

Mycket kramar och pussar blev det idag! Eller ja, väldigt ofta, faktiskt. Visst är det jobbigt ibland, men de är så söta, de små liven, så man smälter! Och Isaac var ganska glad idag, trots att han hade feber inatt och snorade. Förresten; notera mina babyfjun till pannlugg. Det är gravidhåret som växer ut igen. Pannludd vore kanske en mer korrekt benämning.

Kvällen avrundades med en givande sångövning. Jag är en kulturfadder! Vår kör är fadder åt servicehuset Wilén. Det betyder bland annat att vi uppträder där ett par gånger per år.

På vägen funderar jag på det här med tre filer som alla svänger åt vänster. Ska man blinka då? Jag blir i alla fall förvirrad när folk börjar blinka, redan innan de närmar sig ljusen. För man tror ju att de ska byta fil.

En stadsbild, nära TYKS. Det är så fint med allt det orangea och lila om kvällarna.

Jag måste passa på att jag göra lite reklam för Citymarkets ”Arjen säästöjä”. Man får två valfria (stora) blöjpaket för 19 euro. Passa på att hamstra. De har också en del burkmat (t.ex. 4 fruktpuréburkar för 1 euro) och annat skoj, i hela butiken.

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. 19 januari, 2012 06:25

  Jag känner igen det där med gravidhåret, fast mitt fjun sitter liksom mitt uppe på huvudet 😉 Snyggt..NOT
  Tack för blöjtipset!

 2. 19 januari, 2012 06:19

  Haha, ja, eller så sitter de i nacken. Men det växer ju ut igen, det är tur det!

 3. 20 januari, 2012 10:37

  Tack för tipset! Nu skall det hamstras blöjor. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: