Hoppa till innehåll

Till slut

27 december, 2011

Det är vägen som är mödan värd”, heter det. Ja idag har vägen varit väldigt lång. Vi startade lite före klockan ett och var framme strax innan åtta. Rätt glada, men smått trötta på det här resandet och för egen del, med en skrällande huvudvärk.
– Är vi redan framme, sa William när tåghögtalaren basunerade ut Bennäs.
Du måste skämta mig aprilo, unge!

Jag måste bara applådera William och truga mig djupt. Den gossen är en baddare på att resa. Han är så duktig. Och det får mig att tänka på det här med trotsålder och hur sjukt mycket lättare det är att resa med honom nu, än för ett år sen. Nu är det faktiskt ett nöje! Det jobbigaste var våra tre tunga kassar/väskor, som jag släpade på och drogs med under väntetiden, biljettbyten och sånt. Dessutom var servicen från VRs sida urkass! Sug! Ingen talade om att vi skulle byta biljetter eller vad vi över huvud taget skulle göra när vi kom ut ur den där bussen i Tammerfors. De tog för givet att man bara skulle veta det och fråga sig fram. Jag tycker inte man ska bara anta sånt.

Vi tog däremot med oss den där snålblåsten på resan. Det började redan i bussen, som svajade fint på vägen. Ändå klagade William inte. Och tåget hade ingen lekvagn, han klagade inte över det heller. Jag hann till och med ta fram stickorna och nästan göra klart den där halsduken. Egentligen passar jag inte i såna där stora scarfar, men en annan del av mig tyckte bara det är så coolt, så jag måste bara pröva hur man gör! Om ni vill ha tag i garnet, kan ni kolla hos Garnstugan, där finns Rico Loopy i flera färger. Eller kika in hos Mikaela, som är king på att sticka!

Lillkillen var så glad att få komma till mommo och leka med Lego och få en liten klapp, som jultomten hade glömt – trafikmärken! Han glömde till och med bort att säga att vi måste vara med och leka, när jag vecklade ut en stor bilmatta.

Men huu, va det blåser! Det är som om träden skriker och det låter som om ett litet flygplan landar – hela tiden. Katten sover i stolen, William med moffa och jag vet att bebblorna har det bra med Mika. The good life.

Och så hoppas vi att den här vinden inte river ner fler sladdar eller träd, så vi slipper åka buss hem också. Hellre fem än sju timmars resa, trots allt.

Saker jag är extra tacksam för, inte bara idag, men som jag blivit påmind om idag:

* en god måltid, inte bara mackor
* en varm säng med tak över huvudet
* värme
* familjen
* internet, tv, el, allt som funkar

Annons
9 kommentarer leave one →
 1. 28 december, 2011 05:33

  Man skall vara tacksam för alla de sakerna. Det har jag också blivit påmind om idag
  Ha en skön Pampasvistelse!

 2. 28 december, 2011 10:07

  Här har det blåst på rejält också. En hel del omkullblåsta träd och omkullblåsta julgranar, bland annat i Skärholmens centrum. Tågtrafiken har stått still, folk kom inte iväg på sina resor utan fick övernatta i sovvagnar på Stockholms Central.
  Tack för bilden på Bam-Bam! Nog är han en ”rama frass”!

  • 29 december, 2011 03:01

   Det verkar blåsa i hela Norden. Vi hoppas att tåget tillbaka inte står stilla, det borde vara fixat nu. *fingers crossed*
   Hemskt att behöva övernatta i vagnarna. Eller ja, hemskt och hemskt, men jag tänker på de som har barn. Varsågod, jag tänkte lite extra på dig!

 3. tro3 permalink
  28 december, 2011 03:22

  Hej!
  Före julen så var jag och tittade in till dej, och vad får jag se… jo, en tvillingmamma som bloggar för fullt, har händerna fulla med barn, familj, hem, hushåll, garn, stickningar mm… att du hinner med allt…
  Jag har inte varit på bloggen på jättelänge… och på din blogg har det hänt hur mycket som helst sen sist! Vad härligt – vilka härliga ungar du har… – och så fina sockor du stickar med fina mönsterstickningar och härliga garner… var hittar du alla fina mönster??? – Jag är ju heltokig i att handarbeta… – så nålbinder jag ju också, och har lärt många på bloggen att nålbinda vantar… och så har vi åkt runt på marknader i Sverige… i några år… det har varit roligt, men jag har ju missat mycket på bloggan för det… Men det var roligt att se dej och hela din familj, vilken förändring… härligt!!!
  Om du vill dela med dej av sockmönster mm, så tar jag mycket gärna emot allt…
  Önskar dej och din familj en god fortsättning och ett Gott Nytt År!
  Kram/TroHoppKärlek/Benita

  • 29 december, 2011 03:03

   Hej och tack kära du!
   Nålbindning har jag sett flera göra, jag förstod inte vad det var, första gången jag såg det. Både killar och tjejer, det förvånade mig. 😀
   Många av mina mönster finns på Ravelry.com på antingen engelska eller svenska. De andra har jag gjort ur huvudet eller ur Novita-tidningarna. Om det är nåt speciellt mönster du vill ha, brukar jag länka i det aktuella inlägget.

   Ungarna är sköna, och busiga. Fast det hör ju till!

   • Tro3 permalink
    29 december, 2011 06:37

    Tusen tack Bitte!
    Ska försöka gå in på den sidan, och kolla om jag klarar av det… jag kan ju inte engelska (behärskar kanske bara årskurs 1-3 från skolan) 😉
    Jag förstår att du är någonstans i Jakobstadstrakten, min hemstad, därav mitt bloggnamn: TroHoppKärlek.
    Ha det trevligt hos din familj med föräldrar och syskon de här dagarna…
    Kram/Benita

   • 29 december, 2011 11:37

    Det finns en del mönster på svenska också. Det är ju klurigt med engelskan, men den kräver en viss övning, men samtidigt är den ganska lika i mönstren. Allt beror på hur van man är att sticka vissa saker.

    Ja, här är jag, i mitt lilla paradis, men snart i Åbo igen. Jag insuper allt jag kan, innan det är dags att åka tillbaka och vara med min egen familj igen. 🙂 Ett gammalt ordspråk säger: Det krävs en by för att uppfostra ett barn och det är lite sant. 😉 Kram på dig!

    Ps, värt att kolla i mönsterväg är även http://www.garnstudio.com

   • tro3 permalink
    31 december, 2011 12:19

    Tack Bitte så jätte mycket!
    Trevlig resa hem till familjen igen.
    Jag önskar dej och din familj ett riktigt
    GOTT NYTT ÅR!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: