Hoppa till innehåll

La familia

3 december, 2011

Om jag skulle beskriva min familj med två adjektiv, skulle det vara rolig och knäpp. För lite knäpp måste man vara ibland för att orka. Det är lättare så.

Milja har blivit störthopplös att lägga om kvällarna. Jag läste att det tog Rockmom tre timmar att natta ungarna igår. Jag lider med dig och har full förståelse! Hur skulle man göra det här ensam? Plus att William vill att man läser åt honom. Just nu lägger jag mig mellan twinsen och de studsar runt som två flipperbollar. Det borde vara fyra händer som petar, river och krafsar, men det känns som sjuttio. Jag minns den här tiden med W; han fäktade med armarna och jag undrade hur mammor och pappar undkommer bebistiden utan blåtiror eller rivmärken i ansiktet.

Milja sjöng sin egen vaggsång (läs: skrek) en trekvart, sen fick vi ta upp henne, så vi kollade lite på Så mycket bättre (åh, vad man måste älska Laleh. För hennes personlighet och för hennes musik. Mer, mer!). Milja sover fortfarande inte. Suck. Klockan närmar sig elva. Ööörk.

William har däremot fått nån växtspurt och överraskar oss med roliga ord, funderingar och meningar.

Nej, nu ska jag no fara och å bada, jag är så svettig! sa han mitt i allt ikväll. Vi flabbade, för det var det enda vi kunde, det kom helt oväntat. (jo, han fick bada. Med syrran ikväll!)

När vi såg på Cars 2-filmen kommenterade jag nåt om att båtarna var i Stilla havet.
– Oj, kolla vilka stora vågor! sa jag.
Varför heter det Stilla havet om det inte är stilla? sa William.
– Öööh.. ja, jag vet inte. Det heter bara så.

Tidigare idag pratade vi om att alla barn inte får julklappar. Det finns massor med fattiga barn som inte ens har mat eller hus.

– Och vi som ligger här och myser i soffan, tänk vad bra vi har det.
Han tänker.
Kommer julbocken till de fattiga barnen?
– Nja. Nej, det tror jag int.
Varför inte, har de inte varit snälla?

Och jag vet ännu inte vad jag ska svara! Den lille tänkaren, han kommer att bli nåt stort (såvida han inte försoffas bakom nåt tv-spel och bara äter chips och dricker Cokis hela dagarna, rapar, pruttar och sover! Let’s hope not.)

Dagens solskensbilder: Den lille korven, som vill smaka på allt. Söta lilla korven.

Annons
One Comment leave one →
  1. 4 december, 2011 04:54

    Som tur ät så somnade de på två röda sekunder kvällen efter, så man har på nåt vis igen det sen.
    Lidandet, eller glädjen är ganska jämn i slutändan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: